Cum călătorești gratuit în Cluj cu transportul public. Emil Boc a făcut marele anunț

Cum călătorești gratuit în Cluj cu transportul public. Emil Boc a făcut marele anunț
Emil Boc, detalii despre călătoriile gratis în Cluj.

Cum poți să călătorești gratis în Cluj? Cetățenii de acolo pot să uite de plata pentru transportul în comun. Emil Boc vine cu o nouă veste deosebită pentru cei care locuiesc în Cluj. ,,Un nou proiect pilot destinat colectării selective și reciclării a fost inaugurat la Cluj-Napoca. În Piața agroalimentară Zorilor este amplasat un container pentru colectarea deșeurilor provenite din ambalaje de băuturi – sticlă, plastic, aluminiu/metal”, a detaliat acesta. Ce trebuie să facă oamenii pentru a se bucura de gratuitate?

Anunț oficial Emil Boc: cum să călătorești gratis în Cluj?

Emil Boc vine cu un nou anunț fabulos. Clujul a devenit un model pentru marile orașe. Majoritatea cetățenilor din România vor să aibă și ei anumite facilități de care beneficiază localnicii de acolo. Edilul a surprins din nou pe toată lumea cu un nou proiect incredibil care aduce în prim-plan reciclarea.

Mai exact, oamenii trebuie să adune deșeuri provenite din: ambalaje de băuturi – sticlă, plastic, aluminiu/metal, iar în schimb cei mai harnici o să primească bilet gratuit cu două călătorii pentru transportul public urban. În modul acesta ei sunt încurajați să strângă gunoaiele pe care le găsesc și să scape astfel de banii pe care i-ar cheltui pe bilete.

,,E fain la Cluj”

,,E fain la Cluj: Reciclezi și călătorești gratuit Un nou proiect pilot destinat colectării selective și reciclării a fost inaugurat la Cluj-Napoca. În Piața agroalimentară Zorilor este amplasat un container pentru colectarea deșeurilor provenite din ambalaje de băuturi – sticlă, plastic, aluminiu/metal. În schimbul a 15 ambalaje reciclate, clujenii vor obține un bilet gratuit cu două călătorii pentru transportul public urban.

Luni, 1 august, va fi deschis un alt punct de reciclare de acest tip la Piața agroalimentară Flora din cartierul Mănăștur. Proiectul este realizat de Primăria Municipiului Cluj-Napoca în parteneriat Envipco Solutions – Production, Compania de Transport Public – CTP Cluj-Napoca și Supercom SA, iar costul biletelor eliberate gratuit pentru cetățeni este suportat de Terapia – o companie Sun Pharma”, a scris oficialul pe pagina sa de Facebook.

Cum poți obține un bilet gratis?

– Adu ambalajele fără lichide sau alte substanțe toxice, cu eticheta intactă și fără a fi presate la aparatul amplasat în zona pieței agroalimentare din Zorilor;
– Recipientele din sticlă pot avea maximum 1,5l, iar PET-urile maximum 3l;
– Introdu fiecare ambalaj, unul câte unul, în partea rotundă a containerului, luminată cu verde;
– Nu forța ambalajul pentru a-l introduce în partea luminată cu verde. Durează câteva secunde procesul de detectare a ambalajului;
– Apasă butonul verde pentru eliberarea voucherului
– Așteaptă voucherul cu sumarul ambalajelor introduse și detalii despre recompensă;
– Aparatul va elibera câte un voucher pentru fiecare tip de ambalaj introdus;
– La 15 ambalaje reciclate ai un bilet cu 2 călătorii pentru transportul în comun, care poate fi ridicat de la punctele sau centrele de vânzare a biletelor CTP – Compania de Transport Public Cluj-Napoca.