Cum au furat 30 de camionagii români produse de peste 25 de milioane de euro în Europa

Cum au furat 30 de camionagii români produse de peste 25 de milioane de euro în Europa
Un grup de camionagii români au furat produse în valoare de peste 2.5 milioane de euro

Un grup de camionagii români au furat în masă! Aceștia au pus mâna pe produse în valoare de peste 25 de milioane de euro. Care a fost strategia acestora și cum au fost prinși? Iată mai multe detalii de la Agenția Europeană a Poliției Europol!

Un grup de camionagii români au dat lovitura: au furat produse în valoare de 2.5 milioande de euro

Un grup de șoferi de camion români a fost destructurat de polițiștii europeni, conform anunțului făcut în cursul zilei de vineri de către Europol și Eurojust, informează AFP. Aceștia au furat în zone de servicii de pe autostrăzi, din alte camioane, alcool și material electronic.

În urma operațiunii tranfrontaliere de marți au fost arestate 14 persoane – 12 din România și 2 din Germania. Au avut loc un număr total de 57 de percheziții, dintre care 11 în Germania și 46 în România, în județul Dâmbovița.

„Grupul este suspectat de furturi în zone de servicii de pe autostrăzi”

Oamenii legii au găsit peste 100 de laptop-uri în cutii, peste 100 de parfumuri și cosmetice în ambalaje originale și două camioane pline cu îmbrăcăminte și încălțăminte de marcă în timpul perchezițiilor din țară.

„Grupul este suspectat de furturi în zone de servicii de pe autostrăzi, amenajate pentru transportatorii de marfă de-a lungul principalelor axe rutiere între România, Franţa şi Germania”, a anunţat într-un comunicat agenţia europeană a poliţiei Europol.

Cum procedau hoții?

Grupul funcționa într-un stil rapid și foarte mobil și avea în special atenția către camioanele care staționau și care transportau produse de lux, precum parfumuri, cosmetice, alcool și mici aparate electronice.

Mărfurile pe care au pus mâna românii au fost estimate la aproximativ 2.5 milioane de euro, mai arată Europol. Șoferii erau angajați cu acte în regulă în transportul rutier, lucru care le folosea pentru deplasări regulate prin Europa.

Aceștia deschideau prelatele camioanelor care staționau și furau mărfuri în spații de servicii de pe autostradă preselecționate din Franța sau Germania, înainte de a se întoarce în țară. Produsele erau apoi „vândute rapid prin circuite comerciale ilegale”, a precizat Eurojust, agenţia europeană pentru cooperare judiciară.

  • Alt caz recent

Un tânăr camionagiu român a fost arestat în Franța în noaptea de marți, după ce a fost prins în timp ce fura motorină din rezervorul unui TIR.

„Azi noapte, poliția din Franța m-a trezit că am fost făcut la motorină, eram în pace, pe A2, la Sentinelle de lângă Valenciennes. Polițistul era civil și a zis că în 15 minute colegii lui vin cu hoțul. Vă pun poze cu individul, camion și remorcă și vă rog distribuiți. Felicitări poliției franceze”, a scris șoferul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI