Cod galben de furtuni și vijelii în România. Care sunt zonele afectate în weekend

Cod galben de furtuni și vijelii în România. Care sunt zonele afectate în weekend
Ce se întâmplă cu vremea meteo. Meteorologii au emis o serie de avertizări

Urgia se va dezlănțui în România în acest weekend! Românii aflați în anumite zone din țară o să se confrunte cu fenomene meteorologice capricioase, așa că experții de la Administraţia Naţională de Meteorologie au emis cod galben de furtuni și vijelii.

Anunțul trist făcut de meteorologi. Cod galben de furtuni și vijelii în anumite zone

Meteorologii de la ANM au explicat că vremea o să se schimbe total în aceste zile, așa că au emis o serie de avertizări pentru anumite zone din 9 județe. Următoarele ore o să îi surprindă total pe oameni, mai ales după ce ultimele zile au fost însorite.

Mai exact, până la ora 17:00, o să fie semnalate, local și temporar, fenomene meteorologice precum infensificări ale vântului cu rafale de peste 55-65 km/h. Aceste avertizări ce vizează fenomenele periculoase imediate, de tip nowcasting, sunt emise pentru o perioadă de maxim 6 ore.

Care sunt zonele vizate, de fapt

Sunt vizate județele Călărași, Giurgiu, Teleorman, Gorj, în zona joasă, Olt și Dolj. Nici cei aflați în Mehedinți și Alba, în zonele joase, nu scapă de probleme, iar în Vâlcea, mai multe localități o să aibă parte de o vreme nestatornică.

Este vorba de Amărăști, Mitrofani, Lăcusteni, Stănești, Voicești, Făurești. Gușoeni, Mădulari, Crețeni, Diculești, Drăgoești, Măciuca, Ghioroiu, Liveli, Latoșu, Sutești, Glăvile, Tetoiu, Zătreni, Valea Mare, Ștefănești, Lungești, Orlești, Șușani, Fârtățești, Prundeni, Bălcești și Drăgășani.

Meteo. Cum se schimbă vremea de luni

Vremea frumoasă i-a cucerit pe mulți oameni în ultimele zile, mai ales pentru că mulți nu se așteptau să aibă parte de un început de toamnă așa de blând. Totuși, săptămâna viitoare vine cu schimbări drastice în materie de temperaturi, așa că toți ar trebui să știe ce o să se întâmple.

Temperaturile o să se afle în scădere în următoarea perioadă, așa că hainele groase o să fie în preferințe. De asemenea, o să existe o abatere termică negativă accentuată în zonele nord-vestice și nord-estice. Nu scăpăm nici de averse.

Meteorologii anunță ploi și descărcări electrice în unele părți. Cu acestea fiind spuse, regimul pluviometric o să fie apropiat de cel normal pentru această perioadă în majoritatea zonelor din România, însă ușor excedentar în regiunile sudice și sud-estice.

Nu o să se înregistreze mai mult de 23 de grade Celsius în timpul zilei, iar temperaturile o să ajungă la 7-10 grade Celsius pe timp de noapte. Din fericire, nu o să dureze mult și vremea o să revină la normal începând cu 27 septembrie – 4 octombrie.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI