Cum ascuți cuțitele de bucătărie cu cana de cafea. Cel mai ieftin și genial truc de care ai auzit până acum

Cum ascuți cuțitele de bucătărie cu cana de cafea. Cel mai ieftin și genial truc de care ai auzit până acum

Cuțitele tocite reprezintă o problemă cu care s-a confruntat orice gospodină măcar o dată, fiind probabil una dintre cele mai întâlnite din bucătărie. Lucrurile sunt însă de înțeles, mai ales dacă vorbim despre un cuțit ceva mai vechi. El nu trebuie însă aruncat, întrucât avem câteva trucuri care-ți vor fi de folos. Unul dintre cele mai simple și ieftine este cel cu cana de cafea, despre care îți vom spune mai multe în continuare.

Cum ascuți cuțitele de bucătărie cu cana de cafea

Uzura este un lucru normal atunci când vine vorba despre cuțite, în special despre cele întrebuințate zilnic. Totuși, nu te grăbi să le arunci, căci poate nu a sosit încă timpul să renunți la ele. Există mai multe modalități pentru a-l face aproape ca nou, iar astăzi vă vom prezenta una dintre cele mai simple și mai puțin costisitoare.

Cunoscând acest truc îți vei putea ascuți singură cuțitul acasă, în doar câțiva pași simpli, fără bătăi de cap. Întrucât acest lucru poate fi periculos, vă sfătuim să le mânuiți cu mare atenție. În plus, este recomandat să faci asta doar în cazul în care dispui de o mână fermă și timpul necesar.

Cea mai simplă soluție ar fi folosirea unei pietre speciale pentru ascuțirea cuțitelor, însă să presupunem că nu toate gospodinele au în casă așa ceva. În cazul în care ai, trebuie să știi că, după ce a fost achiziționată, piatra trebuie scufundată în apă înainte de utilizare. Odată lubrifiată, aceasta devine funcțională. În momentul ascuțirii, cuțitul trebuie ținut sus de mâner, în vreme ce lama va sta înclinată, fiind „plimbată“ de-a lungul suprafeței pietrei.

O altă alternativă este ascuțitul cuțitul pe lama unui alt cuțit de lucru de aceeași dimensiune, însă acest lucru ar putea dura destul de mult timp. Mai avem și o a treia variantă, una cât se poate de simplă, care implică, ai citit bine, cana de cafea.

Citește și: Cum se curăță corect râșnița de cafea. Alimentul care face minuni și rezolvă toate problemele

Cel mai ieftin și genial truc de care ai auzit până acum

Așadar, dacă nu dispui de un instrument special pentru a-ți ascuți cuțitele de bucătărie, poți folosi la fel de bine cana de cafea.

Acesta este unul dintre cele mai cunoscute și ușoare trucuri, iar dacă nu știai de el până acum trebuie să-l încerci. Tot ce trebuie să faci este să pui cana cu gura în jos și să freci lama cuțitului de marginile cănii. Ai însă grijă să nu îl freci pe ambele părți ale lamei.

În cazul în care nu ai altceva la îndemână, această metodă se va dovedi foarte utilă. Important de precizat că același truc funcționează și cu o farfurie ceramică sau cu un bol, întrucât partea de jos a acestor obiecte este similară cu cea a cănii de cafea.