Iubitorii de cafea știu exact cât de importantă este curățarea corectă a râșniței. De cele mai multe ori dimineața, românii șterg aparatul, în grabă, cu un burete umed, neacordându-i atenția cuvenită. Acest lucru lasă în urmă praf și resturi de cafea, care se strâng în colțuri de-a lungul timpului. Iată cu ce aliment poți scăpa de aceste probleme.
Râșnița de cafea se poate folosi la măcinatul cafelei sau la mărunțirea diferitelor condimente. Indiferent de întrebuințare, acest aparat electrocasnic trebuie curățat cu atenție, pentru a-i prelungi durata de viață.
Cum îţi dai seama când trebuie să o cureţi? Ei bine, dacă pereţii rezervorului sunt uleioşi sau, în cazuri extreme, capătă un miros rânced, de mucegai, acesta este semnaul de alarmă pe care îl așteptai.
Surprinzător sau nu, gospodinele au găsit un truc genial prin care poți scăpa de reziduurile inestetice din interiorul aparatului folosindu-te de un singur ingredient miraculos din bucătărie. Este vorba despre un produs pe care-l găsești, cu siguranță, la tine în cămară: orezul.
Pentru acest truc ingenios, ai nevoie de un sfert de cană de orez crud, apă și prosoape de hârtie. Tot ce trebuie să faci este să pui orezul în râșniță și să-l macini, până ce devine o pudră făinoasă.
Orezul va absorbi uleiul ce rămâne în mașină. La final, făina de orez se aruncă, iar râşniţa se şterge uşor cu un prosop de hârtie uşor umed. Rezultatele sunt vizibile cu ochiul liber, iar întregul proces durează doar câteva minute.
Poate nu știai lucrul ăsta, dar zațul de cafea poate fi folosit pentru mai multe lucruri. De exemplu, anumite trucuri de frumusețe presupun folosirea zațului pe post de scrub.
Unele persoane folosesc zațul de cafea pe post de îngrășământ pentru plantele din grădină, în timp ce altele utilizează cafeaua pentru a scăpa de mirosul neplăcut din gospodărie.
Zațul de cafea elimină, cu succes, celulita de pe coapse, abdomen și brațe, scrubul fiind o parte importantă în rutina de îngrijire a oricărei femei.
De asemenea, zațul de cafea poate fi folosit pentru a îndepărta murdăria și grăsimea de pe uneltele din bucătărie, precum și de pe blat, masă sau alte suprafețe de gătit.
Unul dintre trucurile geniale cu cafea este să înmoi carnea cu un amestec de condimente și zaț de cafea, pe care o vei frăgezi cu două ore înainte de a pune friptura pe grătar.