Cum ascuți corect un cuțit, de fapt. Astea sunt singurele metode pe care trebuie să le folosești

Cum ascuți corect un cuțit, de fapt. Astea sunt singurele metode pe care trebuie să le folosești
Cum ascuti corect un cutit, de fapt. Astea sunt singurele metode pe care trebuie sa le folosesti

Un cuțit care nu taie este unul dintre cele mai enervante lucruri care ni se întâmplă în bucătărie. Când îți este lumea mai dragă și vrei să dai o bucată de carne pentru ciorbă sau friptură, realizezi că ustensilele nu taie cum trebuie. Din fericire, în astfel de cazuri există metode care ne scot din impas și ne calmează. Iată cum se ascute corect un cuțit, pentru ca lama acestuia să taie la fel ca atunci când era nouă.

Cum ascuți corect cuțitele de bucătărie

Dacă gătești destul de des, atunci la fiecare câteva luni cu siguranță te-ai lovit de problema cuțitelor care taie prost, spre deloc. Înseamnă că e momentul să le ascuți cum trebuie, pentru a le avea ca noi o perioadă lungă. Cum trebuie să procedezi? Este foarte simplu!

Cele mai simple metode. Funcționează de fiecare dată

Cea mai simplă metodă în astfel de cazuri este folosirea unei pietre de ascutire a cuțitelor. Nu este greu de găsit, o poți cumpăra de la majoritatea magazinelor. Eficientă este piatra cu suprafață ceramică, deoarece este mai dură și va rezista mai mult timp. O altă opțiune este piatra care are o bază de cauciuc, pentru că acest material previne alunecarea și împiedică să te rănești. La urma urmei, ții o lamă de cuțit în mână.

Pentru a ascuți cuțitul cum trebuie, trebuie să ții lama la un unghi de 20 de grade, apoi să o miști de câteva ori pe suprafața pietrei. Repetă mișcările pe fiecare față a lamei, pentru a te asigura că ai un cuțit care taie cu adevărat. Nu trebuie omis faptul că unele pietre de ascuțit au două fețe, așa că va fi necesar să ascuți lama de cuțit pe ambele părți.

Idei practice pentru cuțitele din metal, carbon sau oțel

O altă opțiune la fel de eficientă, dar mai costisitoare, este un aparat de ascuțit cuțite. Acesta este proiectat să ascute lamele de cuțit în siguranță. De regulă, este făcut din carbon sau oțel inoxidabil. De asemenea, aparatul de ascuțit cuțite are și o ventuză pe partea inferioară, pentru ca dispozitivul să se fixeze foarte bine. Acest dispozitiv poate fi folosit pentru lamele de cuțit fabricate din metal, carbon sau oțel inoxidabil.

Un alt avantaj al aparatelor de ascuțit cuțitele este că pot fi folosite și pentru lamele de la aparatele de tocat, blender sau mixere. Chiar și pentru ascuțirea foarfecelor sunt indicate.

Învață cum să procedezi în siguranță, fără să te rănești

Ascuțitorul de cuțite este o altă unealtă profesională ce poate fi folosită pentru majoritatea tipurilor de cuțite. Merge bine la cele de bucătărie, uz casnic, de sport ori cele de buzunar. Acest dispozitiv are o tijă din oțel carbon, iar suprafața fină a tijei permite ascuțirea lamelor de cuțit. În acest caz, lama cuțitului se ascute la un unghi de 20 de grade, asigurându-te că nu aplici prea multă presiune.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI