Cum arată Traian Băsescu după externare. Fostul președinte a avut grave probleme VIDEO

Cum arată Traian Băsescu după externare. Fostul președinte a avut grave probleme VIDEO
Traian Băsescu, probleme de sănătate și cu legea

Ultimele zile au fost, poate, cele mai grele pentru fostul președinte Traian Băsescu. Aflat la Bruxelles, acesta afla decizia dată de ÎCCj cu privire la dosarul în care era acuzat de colaborare cu Securitatea. Conform unor surse apropiate, acestuia i s-ar fi făcut rău pe holurile Parlamentului European, fiind dus ulterior la spital. Internarea avea loc la Bruxelles. În tot acest timp, conform deciziei date pe 24 martie, fostul președinte era înștiințat și de pierderea privilegiilor ca fost șef de stat. Asta a însemnat retragerea serviciului de pază asigurat de SPP și pierderea locuinței din strada Gogol numărul 2.

Traian Băsescu, probleme de sănătate și cu legea

În 2009 Traian Băsescu, sub presiunea situației în care se afla, recunoștea că a colaborat cu serviciile de Securitate, declarând că, în fapt, n-ar fi știut că erau agenți ai fostei Securități comuniste. La trei ani de la acel moment ÎCCJ a dat o hotărâre definitivă în acest dosar, stabilind clar vinovăția acestuia.

Știrea avea să o afle pe holurile Parlamentului European, de la Bruxelles, unde se află ca și eurodeputat. Imediat după, surse apropiate decalrau că ar fi suferit un atac vascular cerebral și internat de urgență la Paris.

Realitata, însă, a fost cu totul alta, iar declarațiile ulterioare spuneau că ar fi avut probleme cardiace, fiind într-adevăr internat la un spital din capitala Belgiei. La București, soția acestuia, Maria Băsescu afla că va trebui să eliberze vila de protocol din strada Gogol numărul 2.

La întrebările jurnaliștilor, Maria Băsescu declara că știe de decizie și că: „,Nu e prima oară când ne mutăm, deci nu ne este aşa greu.”

„Nu ştiu unde o să mergem, o să vedem. Fetele vin să mai aducă o pâine, o pizza.. bine, nu mănânc eu pizza de obicei, dar acum.

Nu se ştie dacă Traian o să vină în ţară sau o să rămână la Bruxelles, depinde de starea de sănătate. Are probleme şi la plămâni, şi la inimă”, declara Maria Băsescu ieri dimineaţă.

Citește și: Cum a reacționat Elena Udrea, după ce lui Băsescu i-a fost retrasă paza SPP. Mesaj tranșant

Și-a pierdut toate privilegiile pe care le avea ca fost șef de stat

Conform Legii nr. 406/2001, în situația actuală, Traian Băsescu și-a pierdut toate privilegiile pe care le avea ca fost șef de stat, inclusiv serviciul de pază asigurat de SPP.

„Persoanele beneficiare de prevederile Legii nr. 406/2001 îşi pierd drepturile acordate de la data rămânerii definitive a hotărârii. S-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securității sau de colaborator al acesteia.

În consecință, contractul de folosință a locuinței încetează. În aceste condiții, atât titularul, cât și membrii familiei acestuia au obligația de a elibera locuința în termen de 60 de zile de la încetare.”

Fostul președinte a revenit în țară

Aseară, târziu, Traian Băsescu a revenit în țară, iar imaginile surprinse de camerele de luat vederi îl arătau extrem de slăbit. Antena 3 a fost postul TV care a reușit să-l surprindă în momentul sosirii la vila din strada Gogol. Conform deciziei, Traian Băsescu va trebui să elibereze vila în 60 de zile.

Fără a da nicio declarație, Traian Băsescu a intrat în curtea vilei, adus fiind de șoferul personal. Cât despre ce se va întâmpla mai departe, unde se va muta, și care vor fi următoarele rigori ale legii, rămâne să vedem cum vor evolua lucrurile.