Cum arată noua bancnotă de 20 de lei din România. BNR a prezentat-o chiar astăzi

Cum arată noua bancnotă de 20 de lei din România. BNR a prezentat-o chiar astăzi
Ce femeie va fi pe bancnota

În România se va pune în circulație bancnota de 20 de lei. Ea va intra în circulație pe 1 decembrie. Banca Națională a României a anunțat încă din 2019 că va fi lansată în 2020 o bancnotă pe care va fi prezentă o personalitate feminină. Până acum, nu au existat detalii despre cum va arăta bancnota. Este prima bancnotă cu putere circulatorie din România pe care este prezentă o personalitate feminină.

BNR prezintă bancnota de 20 de lei

România se mândrește cu noua bancnotă de 20 de lei, care va intra în circulație pe 1 decembrie. Aceasta va avea pe ea o personalitate feminină puternică, pe Ecaterina Teodoroiu, o eroină a României.

Pe aversul bancnotei este portretul Ecaterinei Teodoroiu, care a trăit în anii 1894-1917, dar și un buchet de brândușe și o insignă a Asociației Cercetașii României.

Toto aici se află scrisă valoarea nominală a bancnotei, în cifre și litere, semnăturile guvernatorului și casierului central, stema României, denumirea băncii emitente, dar și o stilizare a însemnului de armă al infanteriei, un medalion cu sifla BNR și valoarea nominală în litere, dar și data punerii în circulație.

Cum va arăta noua bancnotă

„Pe reversul bancnotei compoziţia grafică include: o reprezentare a Victoriei înaripate de pe Medalia Victoriei, o imagine a Mausoleului de la Mărăşeşti, iar în spatele Mausoleului, o floare de crin.

Totodată, reversul bancnotei mai cuprinde: valoarea nominală, în cifre şi litere, denumirea băncii centrale emitente „BANCA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI”, sigla BNR poziţionată în dreapta sus

şi stânga jos într-un dreptunghi, textul „FALSIFICAREA ACESTOR BILETE SE PEDEPSEŞTE CONFORM LEGILOR”,

seria şi numărul tipărite cu cerneală neagră şi caractere de aceeaşi înălţime, în partea stângă pe verticală,

şi cu cerneală roşie şi caractere de înălţime crescătoare, în partea dreaptă sus pe orizontală”, mai spune BNR.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI