Cum arată locul din București pentru care Lidl a plătit 2,6 milioane de euro. Se va ridica un super-magazin acolo

Cum arată locul din București pentru care Lidl a plătit 2,6 milioane de euro. Se va ridica un super-magazin acolo
Cum arata locul din Bucuresti pentru care Lidl a platit 2,6 milioane de euro

Veste incredibilă pentru fanii retailerului german Lidl. Acesta este locul din București pentru care celebrul lanț de supermarketuri a plătit mai mult de două milioane și jumătate de euro. Se va ridica un super-magazin acolo. Cum arată zona respectivă.

Cum arată locul din București pentru care Lidl a plătit 2,6 milioane de euro

Marius Simion Gaga, fostul director general și șeful corpului de control al ANAF este decis să vândă către retailerul german Lidl o parte din terenul fostei fabrici de mobilă Silvarom din zona Crângași din Capitală. Conform jurnaliștilor de la profit.ro, pe acest spațiu este construit un ansamblu rezidențial cu peste 2.000 de apartamente, o investiție estimată la peste 100 de milioane de euro.

Cei de la Simart Arhitecture, mai exact dezvoltatorii proiectului Aqua City, au vândut retailerului german Lidl o arie de 8.607 metri pătrați din terenul de 75.000 de metri pătrați al fostei fabrici Silvarom, la un preț colosal de 2,6 milioane euro.

Numitul complex rezidențial va avea 6 blocuri a câte 7, 10, respectiv 11 etaje și un total de 2.073 de apartamente. Primul bloc al ansamblului de locuințe este în plină construcție, imobilul va avea 311 de apartamente și va fi inaugurat în luna august 2021. Investitorul spune că întregul complex va fi realizat în trei etape de dezvoltare, iar suma care va fi investită în mărețul proiect este cuprinsă între 30 și 40 milioane de euro,

Costurile sunt justificate de realizarea unei părți importante a infrastructurii, respectiv parcările subterane care vor avea, în total, 2.400 de locuri, aproximativ 70% vor fi subterane.

Lidl, scandal în Ținutul Secuiesc din România

Lidl România a creat o situație incomodă în Ținutul Secuiesc. Conform deputatului AUR Dan Tanasă, românii ar fi discriminați pe motive etnice, atunci când celebrul retailer german Lidl a afișat doar în limba maghiară regulile de parcare al unui magazin Lidl din localitatea Gheorgheni. Politicianul insistă ca acest lucru încalcă art. 13 din Constituția  României.

„În România limba oficială de stat este definită de art. 13 din Constituție. Toți cetățenii români, indiferent de etnie, au obligația să o respecte. Este una singură, nu sunt mai multe. Nu există în România limbi oficiale de stat cu caracter regional. Din păcate, în anumite zone din România există unii agenți economici care încalcă această prevedere constituțională și insultă statul român. Este cazul LIDL Gheorghieni care afișează instrucțiunile de parcare exclusiv în limba oficială din Ungaria.

Practic, în România, cetățenii români care nu cunosc limba oficială de stat din Ungaria sunt discriminați pe criterii etnice chiar în țara lor.  În Germania Lidl afișează instrucțiuni în altă limbă decât limba oficială de stat? Evident că nu. Gestul LIDL România reprezintă o insultă la adresa statului român și este complet inacceptabil”, a scris deputatul AUR Dan Tănasă pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI