22 iun. 2021 | 13:07

Cum arată locul din București pentru care Lidl a plătit 2,6 milioane de euro. Se va ridica un super-magazin acolo

Știri generale
Cum arată locul din București pentru care Lidl a plătit 2,6 milioane de euro. Se va ridica un super-magazin acolo
Cum arata locul din Bucuresti pentru care Lidl a platit 2,6 milioane de euro

Veste incredibilă pentru fanii retailerului german Lidl. Acesta este locul din București pentru care celebrul lanț de supermarketuri a plătit mai mult de două milioane și jumătate de euro. Se va ridica un super-magazin acolo. Cum arată zona respectivă.

Cum arată locul din București pentru care Lidl a plătit 2,6 milioane de euro

Marius Simion Gaga, fostul director general și șeful corpului de control al ANAF este decis să vândă către retailerul german Lidl o parte din terenul fostei fabrici de mobilă Silvarom din zona Crângași din Capitală. Conform jurnaliștilor de la profit.ro, pe acest spațiu este construit un ansamblu rezidențial cu peste 2.000 de apartamente, o investiție estimată la peste 100 de milioane de euro.

Cei de la Simart Arhitecture, mai exact dezvoltatorii proiectului Aqua City, au vândut retailerului german Lidl o arie de 8.607 metri pătrați din terenul de 75.000 de metri pătrați al fostei fabrici Silvarom, la un preț colosal de 2,6 milioane euro.

Numitul complex rezidențial va avea 6 blocuri a câte 7, 10, respectiv 11 etaje și un total de 2.073 de apartamente. Primul bloc al ansamblului de locuințe este în plină construcție, imobilul va avea 311 de apartamente și va fi inaugurat în luna august 2021. Investitorul spune că întregul complex va fi realizat în trei etape de dezvoltare, iar suma care va fi investită în mărețul proiect este cuprinsă între 30 și 40 milioane de euro,

Costurile sunt justificate de realizarea unei părți importante a infrastructurii, respectiv parcările subterane care vor avea, în total, 2.400 de locuri, aproximativ 70% vor fi subterane.

Lidl, scandal în Ținutul Secuiesc din România

Lidl România a creat o situație incomodă în Ținutul Secuiesc. Conform deputatului AUR Dan Tanasă, românii ar fi discriminați pe motive etnice, atunci când celebrul retailer german Lidl a afișat doar în limba maghiară regulile de parcare al unui magazin Lidl din localitatea Gheorgheni. Politicianul insistă ca acest lucru încalcă art. 13 din Constituția  României.

„În România limba oficială de stat este definită de art. 13 din Constituție. Toți cetățenii români, indiferent de etnie, au obligația să o respecte. Este una singură, nu sunt mai multe. Nu există în România limbi oficiale de stat cu caracter regional. Din păcate, în anumite zone din România există unii agenți economici care încalcă această prevedere constituțională și insultă statul român. Este cazul LIDL Gheorghieni care afișează instrucțiunile de parcare exclusiv în limba oficială din Ungaria.

Practic, în România, cetățenii români care nu cunosc limba oficială de stat din Ungaria sunt discriminați pe criterii etnice chiar în țara lor.  În Germania Lidl afișează instrucțiuni în altă limbă decât limba oficială de stat? Evident că nu. Gestul LIDL România reprezintă o insultă la adresa statului român și este complet inacceptabil”, a scris deputatul AUR Dan Tănasă pe Facebook.

Parteneri
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Redactia.ro
David Beckham a câștigat lupta cu cele 150 și ia potul cel mare: 280 de milioane de euro dintr-un ”foc”!
Digisport.ro
Povestea fabuloasă a actorului care a ajuns frate cu propriul tată. A jucat în aproape 40 de filme și a murit pe scenă, în timpul unui spectacol
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
"Sleepy Don". Valuri de ironii după ce Trump a adormit la primul termen al procesului. Procuror: N-am mai auzit așa ceva până acum
Digi24
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol autorul care nu a fost niciodată suspect în caz
Digi24
Cum arătau Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu în 2012, la primul sezon Masterchef. Imagini de colecție
Unica.ro
Răzbunarea lui Traian Băsescu. Nu uită și nu iartă
EVZ.ro
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews
NU mai au voie să cumpere țigări. INTERZIS pentru cei născuți după 1 ianuarie 2009
Capital.ro
Reguli de aur pentru îngrijirea pomilor fructiferi. Așa te vei bucura de roade bogate și sănătoase
Antena 3
Lovitură de teatru pentru Antena 1! Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au semnat cu PRO TV
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
MILIOANE de PENSIONARI sunt AFECTAȚI. ANUNȚUL care schimbă DECIZIA din SEPTEMBRIE
Mediaflux
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro