Dacă te-ai întrebat vreodată cum arată locuința lui Ion Țiriac, aceste fotografii îți arăta luxul în care trăiește unul dintre cei mai bogați români. Miliardarul Ion Țiriac, în vârstă de 83 de ani, este proprietarul unui penthouse impresionant situat în Băneasa, București. Complexul a fost construit chiar de el și în el locuiesc nume celebre în România. Complexul imobiliar Stejarii are 8 cladiri cu 285 de apartamente. Unul dintre penthouse-uri a fost ales de Țiriac pentru a locui în el.
Ion Țiriac s-a născut la Brașov, România, pe 9 mai 1939 și a fost crescut de mama sa după vârsta de zece ani, când tatăl său a decedat în urma unei intervenții eșuate la ulcer.
A fost nevoit să înceapă să muncească de la vârsta de 15 ani într-o fabrică de camioane, iar după un an, programul de lucru s-a redus la șase ore pe zi pentru a putea dedica ceva timp antrenamentelor.
A fost interesat de sport încă de la începuturi, absolvind Institutul de Sport din București în 1964 cu distincția de Maestru Emerit al Sportului.
În același an cu absolvirea a fost ales ca jucător în echipa națională de hochei pe gheață a României pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 1964 de la Innsbruck, iar la scurt timp după acest eveniment și-a schimbat interesul și s-a îndreptat spre tenis.
Jucase tenis și înainte, încă de la vârsta de 15 ani, participând la Cupa Davis din 1959, dar acum acesta avea să devină principalul său obiectiv.
În 1963 s-a căsătorit cu Erika Braedt, o jucătoare de handbal, dar relația nu a durat mult, deoarece avea să devină renumit pentru că era un „playboy”.
Cu modelul Mikette von Issenberg are un copil pe nume Ion Țiriac Jr. iar cu Sophie Ayad, o jurnalistă egipteană, îi are pe Karim Mihai și Ioana Natalia.
A fost întotdeauna foarte discret în ceea ce privește viața sa personală, iar acest lucru a fost suficient pentru ca tabloidele să vină cu tot felul de presupuneri și supoziții care, de obicei, erau negate sau ignorate de el.
Și-a unit forțele Ilie Năstase și împreună au câștigat proba de dublu masculin la Openul Franței din 1970, ajungând în finalele Cupei Davis în 1969, 70 și 72. 1970 a fost anul în care au câștigat împreună turneul de la Roland Garros, iar acesta a fost doar unul dintre numeroasele turnee pe care le-au câștigat împreună (printre celelalte se numără Foro Italico 1970, Monte Carlo Open 1972 sau Cupa Arymehr din 1977, pentru a numi doar câteva).
A fost de nouă ori campion al României la tenis, iar în 1979 a decis să se retragă și să își schimbe activitatea în domeniul antrenamentelor și al managementului altor jucători celebri, precum Ilie Năstase, Guillermo Villas, Henri Lecomte, Mary Joe Fernandez, Steffi Graf, Anke Huber, Goran Ivanisevici sau Boris Becker.
El a declarat că „sportul m-a învățat că atunci când câștigi ești un erou, iar când pierzi ești un gunoi. Nu trebuie să te lași doborât. Ar trebui să rămâi credincios ție însuți”.
A promovat sportul prin Europa și SUA în calitate de consultant tehnic pentru diverse companii din acest domeniu și a gestionat turnee precum Eurocard Open, Austrian Open, Italian Open, Faber Grand Prix și Open România și a fost președintele Comitetului Olimpic Român între 1998 și 2004.
Câștigurile sale ca jucător de tenis nu au fost prea mari, în jur de 200.000 de dolari, dar când a început să îl antreneze pe Boris Becker lucrurile aveau să se schimbe, făcându-l celebru și câștigând amândoi sume extravagante.
Boris Becker a devenit cel mai important jucător de tenis al timpului său datorită modului în care a fost vândută imaginea sa, iar Țiriac a avut un rol foarte important în acest sens.
El a simțit că tenisul va lua amploare și va crește în popularitate, așa că a cumpărat licențe pentru o mulțime de turnee profesioniste și apoi le-a scos la licitație către municipalități din orașe precum Stuttgart, Hanovra sau Madrid.
Odată ce portofoliul său a redus interesul pentru tenis, Openul de Tenis de la Madrid va rămâne proiectul său de suflet și a început să construiască un complex enorm numit Casa Magica, transformându-l într-unul dintre cele mai importante turnee din lume.
Odată cu căderea zidului Berlinului, a început să își folosească capitalul pentru a investi în România, care, de asemenea, s-a îndepărtat de comunism în acea perioadă, astfel că în 1990 a fondat Banca Țiriac, prima bancă privată din țară. Aceasta și-a schimbat ulterior denumirea în Unicredit Bank, după ce a fost vândută.
În afară de aceasta, a inițiat mai multe alte întreprinderi, cum ar fi retail, asigurări, leasing auto, companii aeriene și multe altele, toate sub numele Țiriac Holdings Ltd. Compania.
Averea sa a fost estimată la 900 de milioane de dolari în 2005 și astfel, în 2007, a fost primul român care a intrat în lista Forbes a miliardarilor pe locul 840 în lume.
În 2023, Ion Țiriac nu este cel mai bogat român. Fostul tenismen are în prezent o avere de 8,5 miliarde de lei.
Ion Țiriac este un fost jucător profesionist de tenis român și un influent om de afaceri. Nu e de mirare că el locuiește într-un penthouse impresionant și unic în România.
Acesta este situat în zona rezidențială proprie a miliardarului, numită Stejarii, un proiect finalizat în 2010 și o zonă în care mai locuiesc fiul său, Ion Ion Țiriac și fondatorul postului de televiziune românesc PRO Tv, Adrian Sârbu.
Dacă vrei să vezi cum arată locuința lui Ion Țiriac, ți-am pregătit câteva fotografii care arată luxul și opulența din casa fostului tensimen.
Ion Țiriac locuiește într-un penthouse care măsoară aproximativ 2.500 de metri pătrați. Reședința omului de afaceri a participat la Anuala de Arhitectură București, un eveniment anual, dar nu a obținut niciun premiu.
Dar întreaga locuință este foarte impresionantă, atât din punct de vedere al dimensiunilor, cât și al designului.
Are un pat de 16 metri pătrat, tapițat cu piele de elefant
Situat în nordul capitalei României, acest penthouse reflectă pasiunea proprietarului său pentru vânătoare. Adică, locuința lui Ion Țiriac dispune de un pat de aproximativ 16 metri pătrați, tapițat cu pielea a doi elefanți.
Este o caracteristică pe care multă lume o critică, dar care reflectă și caracterul proprietarului.
Acesta a fost primul miliardar din țara sa și a fost supranumit Contele Dracula în timpul carierei sale de jucător profesionist de tenis.
Ion Țiriac s-a născut în mai 1939 în România. România aparținea atunci de Rusia Sovietică, după dizolvarea Rusiei Sovietice la sfârșitul anilor 1990, România a devenit o națiune suverană de sine stătătoare. Se spune despre el că, dacă cineva a beneficiat cel mai mult de pe urma dezintegrării Rusiei Sovietice, acela a fost Ion Țiriac.
De exemplu, atunci când făcea parte din Rusia Sovietică, avea aproximativ 1000 de dolari în contul său bancar, dar după dezintegrarea Rusiei Sovietice, era proprietarul unor active în valoare de 100 de milioane de dolari.
Nu numai atât, dar în 10 ani, a devenit proprietarul unei averi de un miliard de dolari. La un moment dat a fost unul dintre cei mai bogați 100 de oameni din lume.
Motivul pentru acest lucru a fost foarte simplu. Erau mari sportivi, dar nu aveau libertatea de a juca la nivel profesionist, iar când au început să joace la nivel profesionist, după destrămarea Rusiei sovietice, cei mai mulți dintre ei erau conduși de Ion Țiriac, lucru care i-a adus o avere considerabilă.
În prezent, Țiriac are afaceri în domeniul imobiliarelor, transport aerian și benzinării. El deține o parte din compania de asigurări Allianz-Țiriac, una dintre cele mai mari din țară.