Pe 13 septembrie a început noul an școlar, iar vedetele și-au dus copiii la grădiniță și școală. Cu această ocazie, au rememorat prima lor zi de școală.
Aproape trei milioane de elevi au început școala luni, 13 septembrie. Cu această ocazie, Dan Negru a postat un mesaj, însoțit de o fotografie cu el de pe vremea când urma să înceapă clasa I-a.
Prezentatorul a vorbit despre faptul că un mare procent din copiiii români sunt analfabeți funcțional, adică nu înțeleg un text pe care îl citesc.
Potrivit lui Dan Negru, acest fapt este cauzat de statututul învățătorului român, despre care spune că a fost „dintotdeauna batjocorit”.
”Începe școala .
42% dintre copiii români sunt analfabeți funcțional! Citesc dar nu înțeleg.
Cel mai mare procent din Europa.
Asta pentru că învățătorul român a fost dintodeauna batjocorit.
Domnul Trandafir a lui Sadoveanu e icon pentru imaginea învățătorului român:“Domnu’ Trandafir, bunul meu învățător, era un om năcajit, harţuit de administraţie care îşi ducea cu greu gospodaria și venea de multe ori amărât, ca să ne dea cu dragoste învaţatura de toate zilele…
Dar atunci nu, n-avea altă grijă decît să ne spuie istorii mişcatoare și să ne învețe carte.
Ca dânsul poate au mai fost mulţi.
Şi toţi au fost nişte apostoli, care au îndurat sărăcie şi batjocură, care au trecut printr-un vifor de nemulţămiri şi vorbe rele, dar care au izbutit sa-şi îndeplineasca, cu bine, menirea de învățători.
I-am vazut mormântul.O cruce de stejar, înegrită de ploi: deasupra, un brad, care fâşâie la cea mai uşoara suflare de vant. Flori sălbatice pe pamantul negru.
Pe cruce, o tabliţa: „Aici odihneşte robul lui D-zeu Neculai Trandafir…” şi celelalte cuvinte nu se mai cunosc, le-au şters ninsorile şi ploile….
Mihail Sadoveanu -~Domnul Trandafir~”, este mesajul transmis de Dan Negru pe Facebook.
Alături, el a postat o fotografie de când avea 7 ani și urma să înceapă școala, lângă care a atașat o poză actuală, îmbrăcat în aceeași uniformă.
Celebrul prezentator are doi copii, un băiat pe nume Bogdan și o fată pe nume Daria.
„Nu prea cred în experimente de educație. Joaca e joacă, școala e școală. Suntem părinți clasici. Nu suntem exagerați. Căutăm echilibrul.
Îi ținem departe de laptopuri și telefoane, dar nu destul de departe cât să devină niște neadaptați. Păstrăm măsura. Cu televizorul e la fel”, declara el în urmă cu ceva timp.