Fostul patron de la Poli Timișoara trece printr-o perioadă nefastă. Acesta este închis din 2014 pentru o condamnare totală de 14 ani. Afaceristul a mai pierdut și procesul intentat la CEDO.
Mai întâi, pe data de 14 octombrie 2014, la Curtea de Apel București, Marian Iancu a fost condamnat definitiv la 12 ani de închisoare, în dosarul RAFO, pentru evaziune fiscală și spălare de bani. Apoi, pe data de 8 iunie 2015, tot Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv pe Marian Iancu la 14 ani de închisoare, în dosarul RAFO-CAROM, pentru fapta de înșelăciune și spălare de bani, un dosar în care și milionarul Ovidiu Tender (eliberat condiționat în prezent) primise o pedeapsă de 12 ani și 7 luni de închisoare.
Menționăm că în urmă cu câteva luni, Marian Iancu s-a adresat Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), în încercarea de a demonstra neregularități în dosarele sale.
”Marian Iancu s-a plâns că judectorul Mihai Alexandru Mihalcea, de la Curtea de Apel București, ar fi fost părtinitor când a participat la condamnarea sa în dosarul RAFO-Carom, la 14 ani de închisoare, pentru că magistratul a fost și în completul care îl condamnase la 12 ani de închisoare pentru evaziune fiscală și spălare de bani, în alt dosar (RAFO). De asemenea, Iancu s-a plâns la CEDO că, în iunie 2015, în dosarul Rafo, judecătorul Mihalcea l-ar fi supus la „tratament inuman” scoțându-l din sala de judecată și reținându-l în spațiile de detenție ale Curții de Apel București „într-o celulă insalubră, năpădită de gândaci, fără ventilație, cu tavan puțin mai înalt de doi metri, fără mobilier și fără să i se ofere apă sau hrană”.”, nota libertatea.ro detalii din cazul susținut de Iancu la CEDO.
Din păcate pentru omul de afaceri în vârstă de 54 de ani, verdictul CEDO i-a fost unul nefavorabil. Curtea de la Strasbourg a susținut că nu a găsit nereguli sau încălcări ale drepturilor omului în speța judecată.