Cum arată casele care se vând cu 250 de euro în România. Au ajuns primii oameni care vor să cumpere

Cum arată casele care se vând cu 250 de euro în România. Au ajuns primii oameni care vor să cumpere
Cum arată casele care se vând cu 250 de euro în România.

Un sat întreg din România are case scoase vânzare, la prețuri infime. Doar 250 de euro pot plăti pentru două camere cei care vor să cumpere o locuință aici. Satul este situat lângă Onești, dar, deși casele te îmbie cu prețurile lor de nimic, în realitate mai sunt câteva aspecte de luat în considerare: așezarea este complet pustie, ba chiar devastată. Însă au apărut și primii doritori. Sunt oameni de la oraș care vor o gospodărie la țară.

Cum arată casele care se vând cu 250 de euro în România

Deși unii ar crede că au ajuns într-un loc liniștit, deasupra Văii Trotuşului, la doar patru kilometri de Onești, cei care intră în satul Rotunda au parte de un real șoc: totul arată ca după război și nu se simte nici urmă de vreun om. Satul fantomă este scos la vânzare la preț de nimic.

Au trecut 16 ani de când satul a fost ridicat de la zero, pentru cei care s-au trezit fără locuințe după inundații. Astfel, 205 case au costat 1,5 milioane de euro. Dar un an mai târziu, aici nu mai era nimic.

Satul Rotunda, pregătit să renască

Pentru că oamenilor nu le-a plăcut să trăiască izolați, au plecat rând pe rând, dar au luat cu ei tot ce se putea lua. Ce a mai rămas din case este scos la licitație și se pare că au început să apară și potențialii clienți.

Deși aceștia sunt mânați de prețul mic al caselor, ei se lovesc de o altă realitate din teren. Investiția s-ar putea ridica și la câteva zeci de mii de euro. Spre exemplu, cea mai ieftină casă nu are acoperiș. Ea costă 246 euro. Dar, ca în orice parte, există și variante „de lux”. Spre exemplu, o casă în stare bună și chiar cu acoperiș se ridică la prețul de 1.484 euro.

Primarul satului Rotunda este însă optimist. Știe că la licitaţia de anul trecut au fost cumpărate 70 de loturi, iar în prezent sunt doritori pentru alte 80. Astfel, el crede că, încet-încet, zona va prinde viață și se vor construi afaceri înfloritoare.

Unde mai pui că deja se întrevede și un profil al cumpărătorului. Este cel care preferă drumețiile în natură. Însă nici pe departe satul Rotunda nu este un caz izolat. Mai sunt sate din Dolj sau Vrancea construite după inundaţiile din 2005 care au rămas goale.

Satul Rotunda aparține de Comuna Gura Văii, Județul Bacău. El este situat pe dealul Călugărilor, deasupra confluenței râului Tazlău cu Trotușul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI