Cum arată acum casa în care s-a filmat primul Singur Acasă. Galerie FOTO

Cum arată acum casa în care s-a filmat primul Singur Acasă. Galerie FOTO
Foto cu casa în care s-a filmat primul ”Singur acasă”

În ultimii ani, vizionarea filmului „Singur acasă”, în luna decembrie, a devenit o adevărată tradiție, așa cum este și prepararea sarmalelor sau a cozonacului. Astfel, puțini sunt cei care pot să spună că nu cunosc povestea lui Kevin McCallister, băiatul uitat acasă de familie.

Foto cu casa în care s-a filmat primul ”Singur acasă”

Este complet schimbată! Frumoasa casă cu decoruri de sărbătoare, în care s-a turnat filmul de mare succes „Singur acasă”, are un nou proprietar care a făcut numeroase modificări în interiorul acesteia.

Cea mai frumoasă comedie de Crăciun din istorie, „Singur acasă”, încă adună în faţa televizoarelor toată suflarea în perioada Sărbătorilor de iarnă, la peste un sfert de secol de la lansare! Primul film din serie a împlinit 29 de ani, la 16 noiembrie.

Succes nebănuit în momentul lansării

La lansare, nimeni nu se aştepta că va avea un aşa imens succes. Filmul care a avut un buget de 18 milioane de dolari a adus încasări record de peste 476,7 milioane de dolari.

Ideea filmului a aparţinut scenaristului John Hughes, care l-a descoperit pe puştiul Macaulay Culkin, astăzi în vârstă de 38 de ani, şi a scris povestea special pentru el.

Locația celebrei case

Pelicula a fost turnată în superba casă spaţioasă, pe care toată lumea o ştie, care se găseşte în Winnetka, suburbie a oraşului Chicago, statul Illinois, SUA.

Vila situată pe strada Lincoln, la numărul  671, era deţinută la acea vreme de John şi Cynthia Abendshien, care au închiriat-o pentru filmări companiei de producţie cinematografică Hughes Entertainment. Ei au scos casa la vânzare în 2011, cu 2,4 milioane de dolari.

Casa în care s-a filmat primul Singur Acasă
Casa în care s-a filmat primul Singur Acasă – foto

Vila în care s-a filmat Singur acasă are din 2011 un nou proprietar

Imobilul, cu o suprafaţă de 394 de metri pătraţi, care se află în apropiere de Lacul Michigan, s-a vândut însă cu numai 1,58 milioane de dolari. Noul proprietar nu vrea să-i fie cunoscut numele. Însă a acceptat să arate ce schimbări radicale a făcut în interior.

Totul nu mai arată ca înainte în vila în care Kevin McCallister, băiatul uitat acasă de familie, se bate cu hoţii, Harry şi Marv. Scările, sufrageria, biroul, dormitorul părinţilor sunt decorate şi mobilate cu totul altfel.

Filmul cu cele mai mari încasări din lume

Casa cu 5 dormitoare şi 4 băi nu mai seamănă deloc cu vila împodobită festiv din film. Regizorul Chris Columbus (60 de ani) a dezvăluit de ce a fost ales acest grandios imobil pentru turnarea celei mai frumoase comedii de Crăciun:

“Aveam nevoie de o vilă care să se potrivească pentru cascadorii, care să arate ca o casă de vis  în acelaşi timp”.

Filmul “Singur acasă” a intrat în Cartea Recordurilor pentru că a rezistat în topuri 12 săptămâni la rând şi a avut cele mai mari încasări din lume în 1990. De aceea au fost realizate alte 3 filme cu aceeaşi temă: “Singur acasă 2: Pierdut in New York” (1992), Singur acasă 3” (1997), “Singur acasă 4” (2002).