31 dec. 2021 | 15:50

Cum alegem cel mai bun pește pentru masa de Revelion. Trucul e simplu

Utile
Cum alegem cel mai bun pește pentru masa de Revelion. Trucul e simplu
Cum alegem cel mai bun pește pentru masa de Revelion. Trucul e simplu

Cum alegi cel mai bun pește pentru masa de Revelion. Chiar dacă vedetă la masa de sărbătoare este porcul, tradiția spune că nici peștele nu trebuie să lipsească, întrucât se spune că, în noul an, treci peste probleme ca peștele prin apă. Unde mai pui că este gustos și sănătos. Însă cum procedezi ca să ai un pește proaspăt și de calitate la masa de Revelion.

Cum alegem cel mai bun pește pentru masa de Revelion

Dacă vrei să ai cel mai bun pește pentru masa de sărbători, trebuie să ai în vedere anumite aspecte, atunci când îl cumperi. Mai întâi, trebuie să verifici mirosul peștelui. Un pește proaspăt este acoperit de un mucus transparent și curat, ce nu are miros. Dacă peștele este mai vechi, mucusul e abundent, are o culoare închisă și are un miros puternic.

Solzii unui pește proaspăt ar trebui să fie lucioși, curați și lipiți de piele. El are ochii limpezi, în timp ce cel alterat îi are mai tulburi și mai înfundați în orbite. Un pește vechi se îndoaie ușor când îl iei în mână, iar degetele lasă ușor urme pe carnea sa. Peștele proaspăt nici nu se îndoaie și nici nu-i poți lăsa urme cu degetul.

Iar în ce privește gătitul peștelui pentru masa de Revelion, există o varietate de rețete și de pești: pește alb, crap, păstrăv, somon, macrou, cod, toate variantele pot oferi o culinară deosebită în noaptea dintre ani.

Rețetă de pește la cuptor cu vin alb

2 pești
200 ml vin alb
4 linguri ulei de măsline
3 cepe
3 căței de usturoi
sare, piper, bulion, foi de dafin

Mai întâi se curăță peștele pe dinafară și pe dinăuntru, după care se lasă să se odihnească 20 de minute. Apoi, se așază peștele într-o tavă și se pune ceapa tăiată fideluță, usturoiul, vinul alb, uleiul, foile de dafin, piperul, bulionul și puțină sare. Peștele se unge cu ulei și se bagă la cuptor pentru aproape 90 de minute. Se unge din când în când cu sos din tavă.

Rețetă de crap cu roșii la cuptor

500 g mușchi de crap
2 roșii
6 căței mari de usturoi
condimente pentru peste
sare
ulei

Mai întâi se spală bucata de mușchi de crap, se șterge și se porționează. Ea se unge apoi cu ulei și se presară peste ea un pic de sare, condimente. Peștele se pune în tava mare de la aragaz, tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei. Se spală roșiile, se șterg, iar miezul li se scoate. Se taie cubulețe și se amestecă cu doi căței de usturoi tocați mărunt, cu sare și piper. Roșiile se pun lângă bucățile de pește. Se introduce tava la cuptor până când peștele este gata. Bucățile de pește se servesc cu cubulețele de roșii deasupra și cu mujdeiul de usturoi făcut din restul de patru căței.

PlaySport
Shakira a RENUNȚAT la lenjerie! Fotografia SURPRINZĂTOARE a apărut pe net
Ego.ro
Imaginile indecente cu Elena Udrea au ajuns pe internet! Doar iubitul o vede așa FOTO
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj. ȘOC TOTAL FOTO
Digi24
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui Hitler, de ziua lui, dar nu știau ce se află acum în clădire
Cancan.ro
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?! Am reconstituit orele dinainte să se îndoape cu un pumn de medicamente!
Stirile PROTV
Cine sunt cei șapte politicieni care se bat pe funcția de președinte al Comisiei Europene, în locul Ursulei von der Leyen
Romania TV
Eva a murit la vârsta de 29 de ani. Anunţul tragediei a fost făcut de sora vedetei pe Instagram
Capital.ro
Obligatoriu până pe 25 mai. Decizie pentru proprietarii de apartamente din România
Adevarul
„Uită-mă“, drogul violului: greu de depistat din cauza amneziei pe care o provoacă victimelor. Ce măsuri ia Occidentul
BZI.ro
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită, dar fericită!” – FOTO
Spynews.ro
Cristina Cioran se pregătește de o nouă confruntare cu fostul iubit! Ce urmează să se întâmple mâine: „Un infractor dovedit, cu atâtea dosare...” / VIDEO
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Povestea bizară a familiei care se deplasează doar în patru labe. Care e explicația
Redactia.ro
Și-a recuperat portofelul după opt luni și a rămas fără cuvinte când a văzut ce e în el: ”Nu s-ar întâmpla nicăieri în lume”
Digisport.ro
Zodii care vor cunoaște succesul și fericirea după Luna plină din 24 aprilie. Reușitele vor fi la tot pasul
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4 ani i-a dat de gol pe autori
Digi24
Rusia, enervată de ajutorul militar american pentru Ucraina, spune că SUA vor fi „umilite la fel ca în Vietnam sau în Afganistan”
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Adrian „Beleaua” Corduneanu a lămurit situația! De ce sicriul lui Costel Corduneanu a fost închis. Nu fratele interlopului va prelua șefia clanului
Spynews
Schimbare pentru proprietarii de terenuri din România. Legea se pregătește chiar acum
Capital.ro
”Acul cântarului ajunsese la 145 kg!” | Aurelian a reușit să slăbească zeci de kilograme: ”Asta m-a ajutat! Traseul a fost cât se poate de natural!”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
AMENZI de 1.000 de lei dacă stai la BLOC. Lovitură până la FINALUL ANULUI
Mediaflux
Cristina Cioran se pregătește de o nouă confruntare cu fostul iubit! Ce urmează să se întâmple mâine: „Un infractor dovedit, cu atâtea dosare...” / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro