Dacă te-ai hotărât să faci marele pas sau pur și simplu vrei să îi faci persoanei dragi un inel cadou, însă nu ai habar de dimensiunea exactă, ei bine, acest articol te va ajuta să o afli.
Dacă dimensiunea degetului îți face probleme în alegerea unui inel, ei bine, o poți afla simplu și rapid. Există, așadar două metode care nu dau greș. Întâi, trebuie să știi că măsurătorile unui inel sunt precise. O să trebuiască să urmezi întocmai sfaturile ca să obții dimensiunea corectă a inelului.
De regulă, inelul de logodnă și verigheta se poartă pe degetul inelar, așadar, alege un inel care i se potrivește pe acest deget. De asemenea, pozițiomează inelul peste cercurile din imaginea din galeria foto a articolului, potrivind marginea interioară a inelului cu cercul care se potrivește cel mai bine din punct de vedere al dimensiunii. Astfel, măsura se referă la diametrul interior al inelului. Dacă diametrul interior al inelului îți arată o măsură care se încadrează între două măsuri, alege întotdeauna măsura mai mare.
Poți decupa o bandă de hârtie și o poți aplica în jurul degetului pe care dorești să poarte inelul. Atenție însă, să nu uiți să lași un spațiu mic, care să permită trecerea în forma rulată peste cea mai lată parte a degeteului, și anume, încheietura degetului. A se marca cu pixul punctul unde se suprapune capătul benzii cu locul unde se încheie cercul format în jurul degetului. Să înlăture banda de pe deget și se măsoară apoi lungimea ei. Se notează măssura în mm și se ajustează măsurătoarea la numere întregi, fără secimale.
Acum știi că inelul ideal trebuie să stea confortabil pe deget. Suficient de strîns încât să nu alunece și, dar și suficient de larg încât să treacă cu ușurință de partea cea mai lasă a degetului, articulația. Circumferința degetului poate să difere în funcție de perioada din zi și de condițiile meteorologice. Pentru rezultate precise, circumferința degetului trebuie măsurată la finalul zilei, atunci când degetele sunt încălzite. De menționat este că dimineața sau în zilele friguroase circumferința degetelor este mai mică.
Se măsoarăcircumferința degetului de mai multe ori, ca să se evite efectuarea unei măsurători eronate. Se evită utilizarea fâșiilor de hârtie sau a șnururilor de ață, deoarece materialele din care sunt realizate pot să se întindă sau se pot distorsiona, rezultatul putând fi greșit, scrie stiridinlume.ro.