Cum activezi funcția SOS pe telefonul tău și al copilului tău. Dacă se întâmplă ceva, tu vei fi anunțat primul!

Cum activezi funcția SOS pe telefonul tău și al copilului tău. Dacă se întâmplă ceva, tu vei fi anunțat primul!
Dacă se întâmplă ceva vei fi anunțat primul cu ajutorul funcției SOS de pe telefoanele mobile.
Telefoanele noastre inteligente, mici computere, de fapt, au o multitudine de funcții pe care mulți dintre noi nu le cunoaștem. Este utilă pentru telefoanele copiilor și nu numai. Puțini știu că există o setare în telefon care îți permite să dai către câteva numere prestabilite un mesaj de SOS. Se poate face prin simpla apăsare a butonului de pornire de 3 – 5 ori, în funcție de modelul de telefon.

De pe telefonul copilului tău poți activa funcția SOS

Cu funcția S.O.S. Urgențe (Emergency S.O.S.) poți să ceri ajutor rapid. Așa alertezi anumite contacte în caz de urgență, fără să deblochezi telefonul.

Mesajul de SOS este format din 4 mesaje, de fapt. Două conțin poziția GPS a telefonului în momentul trimiterii mesajului. Unul conține o poză făcută cu camera în momentul acela. Ultimul conține o scurtă înregistrare audio.
Însă mesajele MMS sunt contracost. În majoritatea rețelelelor este nevoie de credit pentru ca acest serviciu să funcționeze. Astfel dacă ai o cartelă e bine să ai 1-2 euro credit în permanență pentru astfel de situații.

Cum funcționează funcția SOS

Opțiunea S.O.S. Urgențe poate fi activată atât pe un telefon cu sistem de operare Android, cât și iOS!

Când efectuezi un apel cu functia S.O.S., iPhone-ul  apelează în mod automat numărul de urgență 112. Ca telefonul să intre în modul S.O.S., trebuie să apeși rapid de 5 ori butonul lateral (sau din partea de sus) până când apare opțiunea S.O.S. Urgențe (Emergency S.O.S.). Pentru a apela serviciul 112 se trage cursorul S.O.S. Urgențe.

După terminarea apelului la 112, Contactele de la urgențe, vor primi câte un SMS cu locația în care te afli în acel moment. Pentru o anumită perioadă de timp după ce intri în modul S.O.S., trimite actualizări Contactelor de la urgențe atunci când locația ta se schimbă. Dacă serviciile de localizare sunt dezactivate, acestea vor fi activate temporar.

Cum setezi opțiunea SOS

Pentru a seta contactele de urgență este nevoie să intri în aplicația Sănătate în ID Medical. Aici, se află opțiunea Contacte pentru urgențe care permite să adaugi persoanele care vrei să fie notificate în cazul în care ești în pericol.

Ca să activezi optiunea S.O.S. Emergency pe Android, trebuie să intri în Setari – Caracteristici avansate și să dai scroll până la Trimitere de mesaje SOS și să activeazi această opțiune.

Ca să adaugi Contactele de urgență, trebuie să apeși pe Trimitere mesaje către și să selectezi persoanele care vrei să primească SMS în momentul în care te afli în pericol.

Ce faci în situațiile de urgență

Dacă te afli într-o situație de urgență, trebuie să apași rapid de 3 ori butonul lateral de pornire al telefonului. În acel moment, telefonul trimite automat câte un SMS contactelor pentru urgențe cu locația în care te afli în acel moment. Două fotografii realizate cu camerele foto din față și din spate vor mai fi trimise. Încă o scurtă înregistrare auto de 5 secunde va fi valabilă. Așa poți transmite contactelor să apeleze la 112, în cazul în care nu ai făcut-o deja.

Persoană care are un telefon mobil într-o mână și cu cealaltă mână îl utilizează.
Cum activezi de pe telefonul mobil funcția SOS, ca să fii anunțat primul în caz că se îmtâmplă ceva.

Ca să activezi opțiunea S.O.S. Emergency pe un telefon Huawei, trebuie să intri în Settings – Security and privacy -Emergency SOS și să activezi opțiunea S.O.S., apoi să adaugi contactele pentru urgențe.

Dacă te afli într-o situație de urgență, trebuie să apeși rapid de 5 ori butonul lateral de pornire al telefonului. Contactele pe care le-ai bifat vor primi automat un SMS cu locația ta.

Cum funcționează opțiunea, în funcție de modelul telefonului

Momentan această opțiune este disponibilă doar pe modelele Huawei P10 DS, Huawei P20, Huawei P20 Lite și Huawei P20 Pro.

Ca să activezi optiunea S.O.S. Emergency pe un telefon Samsung, trebuie să intri pe pagina principală a telefonului și să mergi în colțul din dreapta sus unde sunt cele 3 puncte sau o rotiță care reprezintă accesul la setările telefonului. Zona de SETĂRI (SETTINGS).

În zona CAUTĂ (SEARCH) trebuie să scrii SOS, și vei ajunge la setările SOS care cel mai probabil sunt dezactivate. Trebuie să activezi opțiunea SOS, să bifezi că ești de acord cu termenii și condițiile expuse acolo și după aceea adaugă numerele de telefon la care vrei să se trimită mesajul de SOS. Se pot adauga până la 4 numere de telefon.

Mesajele respective se trimit chiar dacă nu ai datele sau gps-ul deschise. La majoritatea telefoanelor activarea acestei alerte se face prin trei apăsări scurte ale butonului de pornire.

Este recomandat să se facă teste (chiar dacă costă câțiva cenți) să se vadă dacă funcționează și trebuie instruit posesorul telefonului (părinte, copil, soție) cum se activează funcția respectivă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI