Huawei interzis. Ce se va întâmpla cu telefoanele chinezilor, dacă va merge planul americanilor

Huawei interzis. Ce se va întâmpla cu telefoanele chinezilor, dacă va merge planul americanilor

Huawei ar putea fi interzisă în Statele Unite din cauza unei decizii a administrației Trump, care este tot mai suspicioasă în privința companiei chineze. Paranoia sau realitate, cert este că războiul dintre Huawei și conducerea americană e departe de a se încheia vreodată.

Donald Trump ar urma să semneze săptămâna aceasta un ordin executiv prin care va interzice tuturor companiilor americane să mai folosească echipament tehnologic de la alte companii care reprezintă un potențial risc pentru securitatea națională a S.U.A.

Nu este precizat în mod explicit că Huawei va fi interzisă, dar este clar că aceasta este principala țintă a administrației Trump, având în vedere că președintele american a acuzat de mai multe ori compania chineză că spionează prin intermediul tehnologiilor lor.

În principiu, sunt vizate mai mult echipamentele de rețea, cum ar fi routerele și alte dispozitive din această gamă, dar și telefoanele Huawei sunt privite cu suspiciune de cei din administrația lui Donald Trump.

De ce este Huawei suspectată de americani

Americanii suspectează Huawei și ZTE că își spionează utilizatorii, dar mai ales companiile pentru a fura secrete comerciale. Evident, grija cea mai mare este pentru companiile americane care au putea fi „sabotate” sau furate de către companiile chineze care sunt obligate, prin politica de stat, să colaboreze cu guvernul chinez comunist.

Americanii au fost întotdeauna suspicioși cu statele comuniste, problema este veche și de natură politică. S.U.A. a fost mereu ostilă sau arogantă față de statele care nu au aceeași viziune sau aceleași politici. Și, să nu uităm că America se simte amenințată din punct de vedere economic de China, care a devenit o forță colosală, în ciuda faptului că este țara cu cei mai mulți emigranți.

Problema este că S.U.A. a încercat și s-ar putea să mai încerce să convingă și Uniunea Europeană să întoarcă spatele tehnologiei 5G a Huawei, tot din aceleași motive paranoice și/sau ipocrite. Acceptarea intenției americanilor ar însemna o mare pierdere pentru Europa.

Vezi AICI mai multe detalii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI