Cum poți afla cine te sună cu număr necunoscut pe Android și iPhone

Cum poți afla cine te sună cu număr necunoscut pe Android și iPhone

Este foarte probabil să-ți fi dorit de la primul tău telefon inteligent să știi cum afli cine te sună cu număr necunoscut sau ascuns. O aplicație pentru Android și iPhone face o treabă uimitor de bună în a-ți da răspunsul.

Indiferent cât de mică sau de mare este lista ta de contacte pe mobil sau cât de precauți ești în a împărtăși numărul de telefon cu diverși, te vei lovi inevitabil de numere pe care nu le ai în agendă. Poate fi vorba de un prieten vechi căruia i-ați pierdut numărul când ți-ai schimbat smartphone-ul sau poate e Vodafone-ul care vă cere feedback pentru apelul de ieri la serviciul clienți.

În orice caz, deși se întâmplă surprinzător de rar să vă mai loviți de un Apelant necunoscut sau Unknown Caller, de câteva ori pe zi, pe ecranul telefonului, apare un număr pe care nu îl aveți în agendă. Din acest motiv, am căutat să învăț cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Soluția efectivă nu este deloc complicată, dar mai îmbucurător decât atât, este faptul că vine la pachet cu alte câteva beneficii.

Trecând peste faptul că soluția vine sub forma unei banale aplicații, am fost foarte curios vizavi de modul în care funcționează. Cum mă așteptam, trebuia să fie vorba de o formă de crowdsourcing. Din momentul în care vă instalați aplicația și vă creați un cont sau vă autorizați telefonul pentru a o utiliza, în mod implicit, îi dați acordul să vă acceseze agenda. În acel moment, lista voastră de contacte se cumulează cu a altor câteva milioane de utilizatori pentru ca, în final, să se ajungă la valoarea astronomică de peste ,,2 miliarde de numere de telefon” menționate pe site.

Aplicația în cauză poartă numele de Truecaller, este gratuită și poate fi descărcată pentru iPhone, Android, cu un click pe oricare dintre platforme. Există aceeași bază de date și online la adresa Truecaller.com. Ideal ar fi însă să îți instalezi această aplicație pe telefon, deoarece, în funcție de permisiunile pe care le acordați la instalare, vă poate notifica în timp real dacă sunteți sunați de un număr de tip spam. Acesta din urmă poate fi fie de la vreun comerciant online, fie de la vreun operator de telefonie sau personaj rău intenționat.

După instalarea Truecaller, vei urma câțiva pași de configurare care funcționează și ca un mic tutorial.

Există și alte modalități prin care poți afla cine te sună  cu număr privat. O altă aplicație care te poate ajuta este VoiceIp. Apelurile pot fi „deviate” către VoiceIP, în felul următoar: Always Forward (Deviaţi toate apelurile), Forward when busy (Deviaţi când respingeţi apelul), Forward when unanswered (Deviaţi când nu răspundeţi) sau Forward when unreachable (Deviaţi când nu vă aflaţi în aria de acoperire).

Dacă setaţi devierea opțiunea pentru Always forward asta înseamnă că puteți afla chiar și cine vă sună cu număr ascuns. Toate apelurile primite vor fi deviate către numărul VoiceIP.

Coduri utile pentru a afla cine te sună cu număr privat:

*#30# – este codul pentru a afla numărul de pe care ești cu sunat cu identitate ascunsă.

#31# – este codul pe care îl folosești atunci când vrei să suni pe cineva cu număr ascuns.

*#06# – este codul care îți arată IMEI-ul telefonului tău. Este folositor în cazurile în care îți pierzi telefonul

Urmăriți Playtech.ro și pe