21 nov. 2022 | 16:30

Cum a testat-o Zina Dumitrescu pe Dana Săvuică, la începutul carierei în modelling: „Ești o fată deșteaptă” VIDEO EXCLUSIV

Monden
Cum a testat-o Zina Dumitrescu pe Dana Săvuică, la începutul carierei în modelling: „Ești o fată deșteaptă” VIDEO EXCLUSIV
Dana Săvuică a revenit pe scenă, după 22 de ani

Dana Săvuică a intrat în lumea modei după Revoluție. Își făcea debutul ca manechin în show-ul regretatei Zina Dumitrescu. Deși îi dăduse votul ei de încredere, la finalul evenimentului, mama modei românești a descurajat-o complet. A sfătuit-o să își vadă de studii. Ulterior, și-a dat seama că fusesese doar unul dintre testele pe care Zina i le-a aplicat pe parcursul carierei în modelling. Prezentatoarea „Ego Life” ne-a povestit, în interviul exclusiv pentru Playtech Știri, despre lumea fascinantă a modei.

Dana Săvuică a revenit pe scenă, după 22 de ani

Dana Săvuică a fost unul dintre cele mai apreciate manechine după Revoluția din 1989. Prezentatoarea emisiunii „Ego Life” a avut ocazia să urce din nou pe podium.

S-a întâmplat vineri seara, în cadrul „Galei Ellis 30 de ani”. Evenimentul i-a prilejuit designerului Eli Lăslean de a celebra 30 de ani de actrivitate. Pentru acest eveniment designerul a ales 30 de femei de succes să îi prezinte creațiile.

După o pauză de 22 de ani, vedeta a avut onoarea să deschidă show-ul de modă, al cărui coordonator a fost Alin Gălățescu:

„Am fost cred că tot prima care i-a deschis prima prezentare de modă. După aceea Eli Lăslean m-a ales tot pe mine să merg la Arad, să își facă primul catalog de modă. Deci este o relație de prietenie foarte frumoasă.

S-a legat cu foarte multe colaborări. În această seară Eli ne-a oferit ocazia să ne reîntâlnim cu câteva dintre fostele noastre colege de podium.

Bineînțeles și cu colege și prietene de-ale mele din televiziune, precum Mihaela Tatu. Eram amândouă la Acasă TV. Nu ne-am mai văzut de atâția ani. Au mai fost Monica Davidescu, Raluca Moianu, Bianca Brad, chiar a fost foarte frumos!”, a povestit, pentru Playtech Știri, Dana Săvuică.

Dana Săvuică: “Am furat meserie și am avut foarte multe lecții de viață”

Vedeta a avut norocul ca, la început de drum, să aibă parte de profesioniști în preajmă. Majoritatea, cu generozitate, i-au oferit sfaturi atunci când a avut nevoie, formând-o ca manechin profesionist:

„Nu am avut momente complicate, pentru că am avut parte de o echipă foarte bună de oameni, de profesioniști. Eram îndrumată tot timpul de Zina Dumitrescu și nu numai.

Învățând la școala de modele la Casa de Modă Venus și intrând în elita manechinelor, am furat meserie. Am avut foarte multe lecții de viață, care m-au format ca om, ca femeie.

Mi-au format feminitatea, stilul, atitudinea. Au urmat prezentări de modă pentru Doina Levintza, Janine, Cătălin Botezatu, Venera Arapu, Romanița Iovan, o grămadă de designeri. Pot spune că am fost un pionier în lumea aceasta și mă bucur enorm de mult că am lăsat ceva moștenire”, ne-a spus ea.

Cum a testat-o Zina Dumitrescu la începutul carierei în modelling

Dana Săvuică a intrat în lumea modei în perioada în care era studentă la ASE. Deși a primit ok-ul din partea Zinei Dumitrescu, ulterior prestația Danei pe scenă nu a fost pe măsura așteptărilor regretatei creatoare de modă.

În exclusivitate pentru Playtech Știri, Dana Săvuică ne-a povestit despre testul pe care i l-a aplicat Zina Dumitrescu. Ne-a povestit și cum a reușit să nu renunțe la modelling, deși designerul îi recomandase să își vadă de studii:

„Prima oară, când m-a văzut în prima mea prezentare de modă, eram la Chișinău. Cred că erau mii de persoane într-o sală. Mi-a dat votul ei de încredere. M-a introdus în lumea aceasta alături de Cătălin Botezatu, de Melek Amet, de Eugenia Enciu.

Deci erau cele mai bune manechine pe podium. Eu, bineînțeles eram la prima mea prezentare. Aveam foarte mari emoții și am fost mai copăcel așa, mai rigidă. Aveam și emoții, aveam și complexe, eram și timidă.

Și la sfârșit Zina a venit la mine. S-a uitat așa cu ochii ei verzui albaștri și mi-a zis: `Mamă, tu ești o fată deșteaptă. Ești studentă la facultate la Relații Economice Internaționale, rămâi acolo!`. Deci practic într-un fel m-a descurajat”.

Șansa ei s-a numit Cătălin Botezatu

Deși nu i-au picat deloc bine cuvintele Zinei Dumitrescu, Dana Săvuică a avut norocul de a participa la un alt casting. În urma acestuia lucrurile au luat o întorsătură favorabilă pentru ea:

„Dar pe urmă a venit Cătălin Botezatu și mi-a zis: `Eu o să te chem la un casting`. M-a chemat pentru prima agenție de modele care a venit în România după Revoluție să caute manechine.

Era o agenție din Grecia și au venit toate manechinele din București cel puțin la acel casting și eu am fost aleasă. Am fost 6 fete alese și am plecat în Grecia, în Atena, și am stat o lună, am făcut ședințe foto acolo pentru o revistă de modă.

Și când am ajuns acasă, m-am dus la Zina Dumitrescu și am intrat într-o prezentare și eram atât de dezinvoltă și mi-a zis: `Bravo, așa da!` Au fost foarte multe teste, dar le-am depășit”, a spus, pentru Playtech Știri, prezentatoarea emisiunii „Ego Life”.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
La ce truc recurge Meghan pentru a face bani. Cum pozează în gospodina perfectă
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Interdicție pentru cei care stau la BLOC. Legea care i-a revoltat pe proprietari și chiriași: E anormal
Capital.ro
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro