Ce se întâmplă în locul unde trebuia să fie înmormântată Zina Dumitrescu. Decizia surpriză

Ce se întâmplă în locul unde trebuia să fie înmormântată Zina Dumitrescu. Decizia surpriză
Ce se întâmplă în locul unde trebuia să fie înmormântată creatoarea de modă Zina Dumitrescu

Zina Dumitrescu, supranumită mama modei românești, s-a stins din viață în data de 28 martie 2019, la 82 de ani. Ultimele clipe și le-a petrecut într-o cameră de azil, departe de prieteni și familie. Moartea sa a dus la izbucnirea unui scandal între persoanele importante din viața sa. În 30 martie, fiul a luat trupul neînsuflețit și l-a transportat la INML, spre mirarea celor care au fost alături de creatoarea de modă în ultimii ani de viață, decizând să o incinereze. Așa se face că și astăzi, la aproape doi ani distanță de tristul eveniment, locul de veci unde trebuia să fie înmormântată este gol. Ion Cassian, directorul azilului în care a trăit Zina Dumitrescu, a ridicat o troiță în cinstea ei, în curtea adăpostului de bătrâni din Ghermănești. Pentru ca aceasta să fie amplasată pe locul de mormânt al mamei sale din Bellu, fiul trebuie să-și dea acordul.

Zina Dumitrescu ar putea avea un monument funerar, dacă fiul va fi de acord. Troița ridicată în curtea azilului din Ghermănești ar putea fi mutată în incinta cimitirului Bellu

A făcut senzație pe scenă, a lansat vedete, a fost sufletul petrecerilor și o adevărată mamă a modei românești. La 82 de ani, Zina Dumitrescu s-a stins însă din viață departe de familie și de toți cei apropiați. De ani buni trăia într-un azil aproape de Capitală și, deși erau puține fețele cunoscute care o vizitau, mama Zina nu-și pierduse zâmbetul și nici optimismul. Schimbarea bruscă a intervenit cu câteva zile înainte să se stingă. „Dânsa nu a mai vrut să se hrănească. Practic, a refuzat să mai trăiască. Simțeam această situație pe care și-a dorit-o”, declara Ioan Casian, directorul azilului, în ziua în care vedeta s-a stins.

De la primele ore ale dimineții, personalul medical care a monitorizat-o constata că starea ei de sănătate se degradează rapid. La ora 15:10, un apel la 112 confirma inevitabilul. Zina Dumitrescu intrase în stop cardio-respirator. Aceasta mai avea puls la sosirea medicilor de pe ambulanță, dar salvatorii nu au mai putut-o resuscita.

Directorul azilului nu dorește să apeleze la ajutorul fiului vedetei 

Fiul Cătălin Negreanu a hotărât să o incinereze, decizie văzută cu ochi răi de cei din jur, apropiații motivând că Zina Dumitrescu își cumpărase un loc de veci la Bellu, deci că voia să fie înmormântată. Mai multe modele care au lucrat cu mama Zina au găsit totuși un loc în care să aprindă o lumânare pentru sufletul ei, anume o troiță ridicată în curtea azilului din Ghermănești de directorul acestuia. Locul este îngrijit de angajații adăpostului, aceștia fiind și cei care au grijă să existe o candelă care să ardă în permanență în memoria creatoarei de modă.

Însă, puțini sunt cei care știu de existența troiței, astfel că Ion Cassian ar dori amplasarea sa în incinta cimitirului Bellu, în locul de veci achiziționat de Zina Dumitrescu în timpul vieții. Mormântul a revenit prin succesiune fiului vedetei, astfel că pentru a se putea face această mișcare este nevoie de acordul său.

Conform WOWbiz, directorul azilului nu se află în cele mai apropiate relații cu bărbatul, căruia i-a reproșat că și-a abandonat mama, că a vizitat-o rar și că nu a plătit pentru serviciile oferite de instituție. Sursele publicației numite susțin că, cel mai probabil, Cassian înclină să apeleze la Administrația Cimitirelor pentru a-i permite amplasarea monumentului pe una dintre alei, decât la fiul designerului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI