Cum a stors Firea lacrimile românilor la TV și a vorbit despre sănătatea ei

Cum a stors Firea lacrimile românilor la TV și a vorbit despre sănătatea ei
Gabriela Firea / Facebook

Gabriela Firea, primarul București, ar fi avut probleme grave din cauza unui corp străin găsit în organismul ei. Așa că a dezvăluit asta la TV, într-o emisiune unde a vorbit și de „familie creștină”.

Gabriela Firea și Florentin Pandele, soțul ei și primarul orașului Voluntari, au apărut într-o emisiune România TV. În esență, au vorbit despre cum ea a trecut prin momente dramatice din cauza sănătătii.

Interviul s-a derulat la ei acasă. Între icoane și vorbe despre „familia creștină”, cei doi au vorbit despre perioada ultimelor luni.

Ce s-a întâmplat cu Gabriela Firea de a ajuns la spital

Pandele a vorbit despre cele trei intervenţii chirurgicale la care a fost supusă soţia sa. Prima a fost în decembrie.

„Am aflat abia în noiembrie, pentru că soţia mea nu ştie să se vaiete, nu ştie să spună «mă doare». M-am trezit de câteva ori noaptea şi am găsit-o pe marginea patului, aplecată de durere. Nu spunea absolut nimic”, a spus acesta înainte să facă marea dezvăluire.

„În decembrie a avut o intervenţie chirurgicală de urgenţă, în ianuarie încă o intervenţie chirurgicală, unde i s-a găsit o sârmă de vreo 3 centimetri în colon. În martie a avut cea mai importantă intervenţie chirugicală, care ne-a dărâmat pe toţi, numai pe ea nu”, a mai spus Pandele.

Astfel, Firea ar fi ținut în ea o durere mare, un fel de blestem făcut (dată fiind mențiunea acelei bucăți de sârmă). Desigur, nu avem nicio confirmare oficială, doar acest interviu.

Naționalismul lui Firea și dragostea față de medicii români

Interviul a fost folosit de cei doi ca să vorbească și despre câtă încredere au în medicii români. Bine, Firea mai mult decât Pandele.

„Mi-am rugat în regim de urgenţă câţiva prieteni, cărora vreau să le mulţumesc. În acea noapte au închiriat un avion să o ducem la o clinică la Nisa. Ceea ce ea nu a acceptat. I-am zis: «Gabi, nu există ce spune lumea. Avem acasă doi copii mici, cei mari sunt pe picioarele lor, te rog frumos, hai să mergem». Culmea, chiar în ziua respectivă cei mai buni medici gastro erau plecaţi la un congres la Madrid. Am vorbit cu un medic să o sedăm. Mi-a zis că nu avem cum să plecăm cu ea”, a detaliat Pandele.

Încă nu e clar dacă acuză o conspriație – cu fraza „cei mai buni medici erau plecați” – sau doar a menționat un fapt. Totuși, Firea s-a operat în România. Ea a spus că nu a dorit să se trateze în străinătate pentru că are încredere în medicii din România și în cei de la Spitalul Cantacuzino, unde s-a tratat.

„Am insistat să rămân și sunt convinsă că am făcut bine”, a afirmat aceasta. În mai este programată pentru o patra intervenţie chirurgicală.

Aceste detalii dezvăluite la TV vin înaintea alegerilor europarlamentare. Totodată, vin cu un an înainte ca Firea să candideze, eventual, la un nou mandat la primăria București. Rămâne de văzut cum va folosi aceste detalii personale.