Cum a scăpat Mitică Dragomir de închisoare. Fostul președinte al LPF era judecat pentru că ar fi primit mită 3,1 milioane de euro de la RCS-RDS pentru acordarea drepturilor de televizare ale meciurilor din Liga 1. În ianuarie 2019, cel supranumit cândva „Corleone” primise în prima instanță o condamnare de 4 ani de închisoare. Luni, Curtea de Apel București a „întors” sentința inițială a Tribunalului București.
Cum a scăpat Mitică Dragomir de închisoare. Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal are „mână bună” la deciziile justiției. În 2016, Dragomir a fost condamnat la 7 ani de închisoare și 5 ani interzicerea implicării în fotbal într-un dosar de evaziune fiscală și delapidare. După 2 ani, în 2018, Curtea de Apel București a anulat sentința, considerând ca neîntemeiate acuzațiile aduse fostului șef al LPF chiar de către noua conducere, pe atunci a Ligii, precum și de ANAF.
Mitică Dragomir a fost trimis din nou în judecată, pentru acuzația conform căreia ar fi primit o mită de 3,1 milioane de euro din partea lui Ioan Bendei, administratorul de la acea vreme al companiei RCS-RDS. În schimbul banilor, Dragomir ar fi favorizat acordarea drepturilor de televizare ale Ligii 1 respectivei firme. Ca și în primul caz, sentința dată de Tribunalul București, în ianuarie 2019, a fost de condamnare la 4 ani de închisoare cu executare. Dar, cum decizia nu era definitivă, dosarul a ajuns la Curtea de Apel.
Cum nu degeaba a fost supranumit și „Oracolul din Bălcești”, Mitică Dragomir a fost foarte relaxat, în 2019, la auzul sentinței. „Am mai primit la tribunal 12 ani si am fost achitat pentru că nu a fost nicio probă”, declara el la acea vreme, anticipând, parcă, rezultatul final. Iar „profeția” fostului șef de la ligă n-a dat greș. Astăzi, Curtea de Apel București a decis în favoarea lui Dragomir și a lui Ioan Bendei, acuzat și el în aceeași speță.
Practic, instanța a decis ca procesul să se rejudece de la zero, chiar din camera preliminară, informează stirileprotv.ro. De data aceasta, procesul va fi judecat la Curtea de Apel, nu la Tribunalul București. Curtea de Apel susține că procesul trebuia să nu fie judecat de Tribunalul București, din cauză că fiul lui Dumitru Dragomir, Bogdan Dumitru Dragomir, inculpat și el, dar achitat, e avocat, și doar Curtea de Apel poate judeca un avocat. Acesta înseamnă că totul se va relua de la început, urmând să mai curgă multă apă pe Dâmbovița până să se ajungă la o sentință finală.