Cum a scăpat Irinel Columbeanu de închisoare. Detaliul pe care puțini români îl știu (exclusiv)

Cum a scăpat Irinel Columbeanu de închisoare. Detaliul pe care puțini români îl știu (exclusiv)
Cum a scapat Irinel Columbeanu de inchisoare. Detaliul pe care putini romani il stiu

Irinel Columbeanu a făcut declarații incredibile printre paginile volumului său „Istoriile unui vehement – Ipocrația”, carte recent lansată de către fostul soț al Monicăi Gabor. Fostul milionar de la Isvorani a povestit cum a fost ajutat de Nicu Ceaușescu, mezinul fostului lider comunist, să scape de închisoare. Detaliile neștiute de nimeni.

Cine l-a salvat pe Irinel Columbeanu de la închisoare

Nu este un secret pentru nimeni faptul că Irinel Columbeanu a fost, dintotdeauna, unul dintre cei mai excentrici oameni de afaceri ai României. Fostul milionar de la Isvorani a făcut mărturisiri cutremurătoare printre rândurile cărții sale „Istoriile unui vehement – Ipocrația”.

Puțini sunt cei care știu faptul că Irinel Columbeanu a fost salvat de la închisoare de către Nicu Ceaușescu. Fiul cel mic al fostului lider comunist al României Nicolae Ceaușescu l-a ajutat pe fostul soț al Monicăi Gabor să nu petreacă timp în spatele gratiilor.

Care este motivul pentru care Irinel Columbeanu ar fi fost în pericol să fie arestat? Ei bine, fostul afacerist a fost cel care a mărturisit faptul că, pe vremea regimului comunist, acesta ar fi primit 50 de dolari de la o prietenă stabilită în Statele Unite ale Americii, deși deținerea de valută era ilegală, în vremurile acelea.

Totul s-a petrecut în noiembrie 1988, când organele de Securitate descoperiseră că Irinel Columbeanu avea în posesia sa 50 de dolari primiți de la o prietenă din Statele Unite, deși deținerea de valută era ilegală, pe atunci.

Fostul soț al Monicăi Gabor avea și alte probleme, întrucât ICRAL-ul decisese să-l dea afară din casă, deoarece suprafața fostului său apartament era mult prea față de cerințele necesare unei singure persoane.

Nicu Ceaușescu l-a ajutat pe Irinel Columbeanu

Drept urmare, Irinel Columbeanu a apelat la ajutorul lui Nicu Ceaușescu, prim secretar de partid la Sibiu, la vremea respectivă.

„Nu avea numărul lui de telefon și nici nu-l cunoștea, de fapt. Se vedeau prin barurile de noapte prin care mai umblau amândoi și când îl mai zărea Ili îl saluta din cap, iar Nicușor întotdeauna îi răspundea. Nu avea deci, nimic concret pe care să se bazeze, dar poate că reușea să intre la el, avea să-i înțeleagă situația și poate chiar să-l ajute”, sunt rândurile scrise în cartea lui Irinel Columbeanu.

Nicu Ceaușescu a dat un telefon, vorbind cu cineva de la conducerea partidului, și a rezolvat cazul, în așa fel încât Irinel Columbeanu nu a fost nevoit să petreacă timp în spatele gratiilor. Cei doi s-au reîntâlnit la un an distanță, în ultimele zile ale lui decembrie 1989, la coada unui magazin.

Fostul soț al Monicăi Gabor l-a salutat și i-a strâns mâna lui Nicu Ceaușescu, mulțumindu-i pentru cât de mult îl ajutase cu un an în urmă.