Cum a salvat-o un băiat de 4 ani pe mama sa, leșinată pe podea. Unde a găsit numărul de urgență

Cum a salvat-o un băiat de 4 ani pe mama sa, leșinată pe podea. Unde a găsit numărul de urgență
Essa Khan, băiatul ce și-a salvat mama. Sursă foto: BBC

Un băiețel în vărstă de 4 ani a reușit să o salveze pe mama sa ce zăcea inconștientă pe podea. Micuțul a găsit numărul de urgență în cel mai neașteptat loc și a reușit să facă un gest de curaj, în ciuda vârstei sale fragede. Acesta a acționat cât de repede se poate și a fost lăudat de toată lumea datorită inteligenței sale.

Un băiat de 4 ani a reușit să o salveze pe mama lui. Cum a alertat autoritățile

Essa Khan, în vârstă de patru ani, a găsit numărul de urgență scris pe o mașină de poliție de jucărie și a alertat imediat autoritățile după ce mama lui a avut o criză și a leșinat. Micuțul, ce are probleme de vorbire, după cum a povestit mama sa, a reușit să sune la poliție și să le ceară operatorilor ajutorul.

„Mama căzut. Mama ajutor.”, au fost cuvintele pe care micuțul Essa le-a spus operatorilor ce au alertat imediat autoritățile competente.

Mai mult, băiețelul și-a făcut mama extrem de mândră după ce le-a dat cheile de la locuință polițiștilor, folosindu-se de fanta cutiei poștale. Polițiștii au fost extrem de impresionați de băiețel și i-au mulțumit pentru curaj. Mama băiatului a avut o criză non-epileptică. Aceasta a fost găsită inconștientă în timp ce soțul ei era plecat la muncă, dar micuțul ei a salvat-o.

„Am dat cu capul de acvariu. Tot ce-mi amintesc după aceea sunt trei sau patru polițiști care m-au trezit și mi-au spus ce s-a întâmplat.”, a spus mama copilului potrivit BBC, citată de Digi24.

Ce gest de curaj a făcut un băiețel pentru mama lui. Acesta a fost lăudat de autorități

Mama băiețelului, Charlotte Khan, ce locuiește în Nottingham, a povestit ce i-au relatat polițiștii. În urma intervenției autorităților au apărut și echipele medicale, ce i-au oferit primul ajutor femeii. După ce și-a revenit, aceasta a aflat cât de curajos a fost micuțul ei, mai ales pentru faptul că s-a folosit de numărul de urgență indicat de o simplă mașină de jucărie.

„Apelul a durat 17 minute. El încerca să vorbească, însă polițiștii au reușit să înțeleagă doar câteva cuvinte, printre care Mama căzut. Mi-au spus că au crezut că vor trebui să spargă ușa, dar el le-a dat cheile prin fanta cutiei poștale. Pur și simplu a știut.

Chiar dacă sunau la ușă, mai întâi a verificat la geam să fie sigur că e poliția înainte de a le da cheile. Nu credeam vreodată că fiul meu de 4 ani o să trebuiască să sune la 999 (numărul de urgență în Marea Britanie). Nu știu ce s-ar fi întâmplat dacă nu suna la poliție.”, a spus Charlotte Khan, mama băiatului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI