Cum a reușit un sportiv de performanță să pună bazele unei stațiuni pornind doar de la o pensiune cu 7 camere

Cum a reușit un sportiv de performanță să pună bazele unei stațiuni pornind doar de la o pensiune cu 7 camere
Cum a reușit un sportiv de performanță să pună bazele unei stațiuni

Probabil că foarte mulți români au auzit de Cheile Grădiștei sau au petrecut câteva zile de neuitat în superba stațiune. Ei bine, toată această stațiune aparține unui singur om, reușind să o construiască de la zero.

Stațiunea Cheile Grădiștei

Ovidiu Gârbacea a fost sportiv de performanță în perioada comunistă. Ulterior, a fost antrenor al lotului național de biatlon. Fostul antrenor a spus că a renunțat la funcția sa de selecționer și a decis să se reprofileze. A ajuns la o înțelegere cu frații săi și a rămas cu casa părintească. Din aceasta a făcut o pensiune cu 7 camere.

Ovidiu are și o afacere cu cherestea, lucru extraordinar, având în vedere că în aceea zonă aproape totul se construiește din lemn. Bărbatul a deschis o berărie, pe drumul dintre Moieciu de Sus și Moieciu de Jos. Cârciuma era deschisă doar în weekend, atunci trecea cea mai multă lume prin zonă. Zona era extrem de frumoasă, așa că a prelungit programul.

Astfel, Ovidiu a decis să construiască mai mult în zonă. După un restaurant a urma un hotel, apoi alte restaurante și alte hoteluri. Terenul din zonă nu permitea dezvoltarea în continuare. Așa că, fostul antrenor a decis să construiască un drum de cinci kilometri, ce ducea într-un loc și mai frumos. În partea de sus s-au construit mai multe hoteluri și restaurante.

De la o pensiune, la o stațiune

În momentul de față, cele doua părți ale stațiunii au oferă turiștilor peste 370 de camere și 800 de locuri de cazare. Chiar și în aceste timpuri, în contextul pandemiei, în stațiune sunt cel puțin 200 de sportivi. Între timp, au apărut și mai multe terenuri de fotbal și minifotbal și de tenis. Sala de sport are o tribune ce poate găzdui 1000 de persoane și are toate dotările necesare.

Aici veneau mereu steliștii care au câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986 și făceau un meci demonstrativ. Gheorghe Tadici obișnuia să pregătească echipa națională de handbal feminin. De asemenea, mai multe naționale, care erau printre cele mai bune din lume, se pregăteau aici.

Echipa Ucrainei de ștafetă s-a pregătit aici, apoi au câștigat aurul la Jocurile Olimpice de la Soci. Stațiunea de la Gârbacea a avut parte de o prezentare specială, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci.

„Eu am fost invitat şi la Olimpiada de la Soci, unde cei din federaţia internaţională, cei de la IBU, ne-au prezentat ca o bază foarte frumoasă şi foarte importantă. Chiar eram la VIP, împreună cu regele Suediei, prinţul Albert de Monaco şi un francez a prezentat astfel: „Atenţiune! Intră Ovidiu Gârbacea, cel care deţine o bază particulară”, şi toată lumea s-a ridicat în picioare”, povesteşte Gârbacea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI