Cum a reușit un român să se cazeze cu 10 euro pe noapte în Bali. Benzina e super ieftină acolo

Cum a reușit un român să se cazeze cu 10 euro pe noapte în Bali. Benzina e super ieftină acolo
„Totul a pornit ca un experiment”

Cui nu-i place ideea de a evada în Bali? A ajuns una dintre destinațiile preferate pentru mulți turiști. Dar planificarea călătoriei devine mai ușoară dacă știi cât costă lucrurile în Bali. Pentru a-și  face o idee un român a decis să facă un fel de experiment aici, și se pare că i-a reușit. În cele urmează aflați cum a reușit un român să se cazeze cu 10 euro pe noapte în Bali. Românul mai spune că benzina e super ieftină acolo.

Dacă vrei să faci un sejur exotic, află cât costă lucrurile în Bali

Sunt mulți turiști români care și-ar dori să petreacă o vacanță de vis în Bali. Dar, se pune întrebarea cât costă să călătorești în Bali. Și ca să fim sinceri… Nu există, desigur, un singur răspuns. Da, unii indicatori vă pot da o idee, dar depinde cu adevărat de așteptările fiecăruia.

Ceea ce putem spune cu siguranță, este că Bali oferă un raport calitate-preț incredibil în toate. Este, probabil, unul dintre cele mai bune locuri atunci când vine vorba de a obține cel mai mult din bugetul de călătorie.

Agențiile de turism îi sfătuiesc pe turiști, întotdeauna, este să definească un buget pe care să îl cheltuiască și apoi să caute hotelul și restaurantele care se potrivesc cu acest interval de preț, deoarece puteți plăti un dolar pentru o masă decentă sau 70.

Puteți obține cazare cu 5 dolari într-un dormitor sau cu 3.000 de dolari într-o vilă privată cu șapte dormitoare, cu teren de tenis, centru de fitness, personal și mai multe piscine.

Cel puțin, se poate spune că 30 de dolari pe zi pentru un backpacker este suficient pentru o cazare de bază, trei mese, fiecare 3 dolari, și câteva băuturi. Un scuter vă costă aproximativ 4 dolaripe zi. Alcoolul și petrecerile vor sparge însă acest buget.

Experiment inedit. Cum a reușit un român să se cazeze cu 10 euro pe noapte în Bali

După cum ați citit deja, există toate șansele să aveți noroc de o cazare și trei mese pe zi, pentru numai 8 dolari pe zi. Dar, pentru a se convinge singur, un turist român a decis să facă un experiment inedit.

Pe numele său Patrik Bindea, specialist în marketing, românul a decis să facă acest experiment social inedit. Să vadă dacă poate petrece o vacanță în Bali. Și-a stabilit încă de la bun început care va fi bugetul pe zi.

Ineditul acestui experiment este suma alocată de românul nostru. Așa că, în cele ce urmează aflăm cum a reușit un român să se cazeze cu 10 euro pe noapte în Bali.

Deși specialistul în marketing a recunoscut ulterior că a scos alte cheltuieli din ecuație, postarea sa devenind virală, experimentul i-a reușit, stând timp de două luni în Bali. Principalele cheltuieli avute în ecuație erau cele cu cazarea, mâncarea și benzina, bugetul fiind, așa cum spuneam, de doar 10 euro pe noapte:

„Fii atent aici cât costă o lună în Bali! Stau de două luni şi jumătate aici. Asa că uite cam care sunt costurile. Pe cazarea asta am dat undeva la 340 de euro pe lună. Nu mi se pare mult având în vedere că vine cam 10-12 euro pe noapte şi locaţia arată super ok.

Pe acest scuter dau cam 100 de euro pe lună. Dar efectiv merită toţi banii şi nici n-aş sta aici fără scuter. E super fain aici că benzina e foarte ieftină, costă vreo 50 de cenţi, adică vreo 2,5 lei. Practic am făcut cu scuterul undeva la 1.000 de kilometri şi am plătit vreo 20 de euro.

Mâncarea e super ieftină dacă mănânci mâncare indoneziană sau dacă comanzi de la restaurantele lor locale”, scrie Patrik Bindea pe contul său de Instagram.

„Totul a pornit ca un experiment”

Imediat viralizat tot experimentul său, Patrick a fost nevoit, în cele din urmă să recunoască că totul a fost un experiment social, dar și că a „hackuit algoritmul” atunci când a scos din ecuație restul cheltuielilor.

„Totul a pornit ca un experiment. Fiind consultant în marketing, mereu studiez şi testez noi platforme, ca să fiu în pas cu ultimele tendinţe. Şi am zis să încerc şi eu TikTok-ul. Eu voiam, de fapt, să fac videoclipuri în care să îi învăţ pe oameni ce ştiu despre marketing. Asta îmi place să fac.

Dar, cu o zi înainte, Eliza, prietena mea, făcuse un videoclip similar care strânsese spre jumătate de milion de vizualizări. Şi zic, hmmm, ia să încerc să fac şi eu unul similar şi să testez câteva chestii care am văzut că merg pe TikTok, să văd dacă pot să „hackuiesc” algoritmul.

A doua zi m-am trezit cu peste un milion de vizualizări şi sute de comentarii şi oameni care îmi scriau ba pe Instagram, ba pe Facebook şi mă întrebau de numele cazării, cum pot ajunge aici şi tot felul de alte informaţii legate de Bali”, a explicat Patrik.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Patrik Bindea (@patrik_bindea)