Cele mai frumoase plaje din Grecia. Locurile de vis unde poți merge în vacanța de vară

Cele mai frumoase plaje din Grecia. Locurile de vis unde poți merge în vacanța de vară
Începe sezonul estival. Dă o fugă în Grecia!

Majoritatea dintre noi ne facem deja planuri pentru sezonul estival. Unii aleg să meargă pe litoralul românesc, iar alții se gândesc la vacanțe exotice. Dar, conform statisticilor, mulți turiști români aleg frumoasele plaje din Grecia, locuri în care nu te plictisești. Dacă nu ați ajuns până acum în Grecia, vă propunem noi câteva locuri de vis unde puteți merge în vacanța de vară.

Începe sezonul estival. Dă o fugă în Grecia!

De la țărmurile roz flamingo la coastele sălbatice și tot ce se află între ele, turiștii aleg cele mai frumoase nisipuri de pe continent și locurile de cazare din apropiere. Grecia, una din țările cu o gamă variată de oferte turistice, poate fi și anul acesta o destinație pentru vacanța de vară. Dar, dacă este pentru prima dată când ajungeți aici, vă recomandăm următoarele locații de vis, o listă realizată de cei de la TheGuardian.

Fteri, Kefalonia

Aici se ajunge printr-o drumeție ușor aventuroasă sau cu o scurtă plimbare cu taxiul de la portul Zola din apropiere, Fteri este o alternativă la plajele aglomerate ale acestei insule populare, cum ar fi Xi și Myrtos. Susținută de stânci albe și de o vale împădurită, Fteri rămâne relativ liniștită datorită efortului ușor pe care îl presupune ajungerea acolo.

Cei care ajung aici sunt răsplătiți cu apă cu sticlă tăiată și cu nisip alb. Ocazional, un iaht de lux poate arunca ancora, dar nu există snack baruri sau facilități, ci doar peșteri, formațiuni stâncoase interesante și pești săgetători pe care să-i urmărești cu tubul de respirație. O bază simplă pentru a explora acest capăt al insulei este Anna Studios Zola din port, iar prețurile pleacă de la 243 deeuro pe săptămână pe cameră, cu două locuri de dormit.

Elafonisi, Creta

Plaja roz flamingo din Elafonisi, legată de o lagună turcoaz de mică adâncime de o insulă cu dune, unde crinii pancratium rare parfumează aerul primăvara, a fost cândva cel mai bine păstrat secret al Cretei. Chiar și astăzi, aceste nisipuri moi de talc, aflate la 80 km sud-vest de Chania, sunt rareori aglomerate.

Excepție face perioada de vârf a verii, în special pe insulă, unde șezlongurile sunt interzise. Drumul până la această plajă paradisiacă este anevoios, pe drumuri șerpuitoare. Pentru a vă bucura de această atmosferă fără stres, cazați-vă în apropiere, în stațiunea Elafonisi, iar camerele duble sunt de la 58 de euro.

Sarakiniko, Milos

Când vine vorba de plaje vulcanice, Sarakiniko, în Milos, cu rocile sale de un alb uimitor, asemănătoare unor iceberguri de gheață, câștigă detașat. Inevitabil, o plajă atât de izbitoare este populară printre instagrameri care vin să își facă selfie-uri sărind de pe stânci sau pozând lângă epava pe jumătate scufundată a plajei.

Din fericire, există o mulțime de golfulețe adăpostite pentru a scăpa de aglomerație, cum ar fi White Pebble Suites. Aici, camere duble sunt de la 250 de euro, minim două nopți, White Pebble Suites oferă un refugiu spa elegant la 15 minute de mers cu mașina din Sarakiniko.

Plaka, Naxos

Plajele frumoase abundă pe această insulă din Ciclade, renumită pentru statuile sale imense de kouroi și pentru kitro, un lichior de lămâie cu efect de punch. Ascunsă în spatele dunelor cu vârfuri de iarbă, Plaka se află între stațiunea plină de viață Agios Prokopios și întinderile aproape pustii din Mikri Vigla, bătută de vânt, și este cu siguranță una dintre cele mai bune.

La câțiva pași de nisipurile aurii și întunecate din Plaka, Ammothines Cycladic Suites, unde camere duble sunt de la 150 de euro. Are 15 apartamente confortabile și oferă mic dejunuri cu plăcinte de casă cu spanac și feta și budincă de orez rizogalo picantă, cu miere, nuci și tahini.

Karavostási, Epirus

Karavostási înseamnă „locul unde se oprește corabia” și este un nume potrivit pentru acest golfuleț izolat, în formă de potcoavă, situat între două promontorii acoperite de pini, în apropiere de Perdika, un mic sat cu o mână de taverne tradiționale care servesc preparate locale fără pretenții, situat pe teritoriul Greciei continentale, în apropiere de populara stațiune Parga.

Cu nisip moale ca mătasea și ape puțin adânci, această plajă îndepărtată este perfectă pentru copiii mici, în timp ce părinții își pot încerca îndemânarea la paddleboarding și windsurfing în micul centru de sporturi nautice. Situată pe un deal cu pini deasupra plajei și cu vedere spre Corfu, vizavi de Corfu, stațiunea elegantă MarBella Elix, unde puteți găsi camere duble de la 142 de euro cu demipensiune, pentru minim patru nopți, cu vedere la mare, unele cu piscină.

Simos, Elafonisos

Întinsă pe țărmul sudic al insulei Elafonisos, la doar un salt cu feribotul de la străzile drăguțe ale orașului Neapolis din Peloponez, această plajă spectaculoasă are forma unui fluture, cu două aripi de nisip alb și fin, scăldate de ape limpezi și legate de o fâșie îngustă de dune acoperite de iarbă. Pentru cea mai bună priveliște la mare, stați într-un apartament elegant la Double Bay Beach. Resortul, aflat la mică distanță de mers pe jos, oferă camere duble de la 95 euro.

Vagia Bay, Serifos, Ciclade

Serifos este una dintre cele mai puțin cunoscute insule din Ciclade, în general ignorată de cei care se înghesuie la Mykonos și Santorini, aflate în apropiere. Dar este o frumusețe, găzduind ceea ce trebuie să fie cel mai dramatic situat dintre toate satele de pe dealurile insulelor grecești, Hora, și numeroase plaje fantastice.

Vagia este absolut superbă și resortul Coco Mat Eco Residencesun hotel vilă cu o înălțime redusă, situat într-un șir de căsuțe de mineri transformate, chiar deasupra nisipului, oferă cazare de la 387 de euro pe noapte, pentru patru locuri de cazare. Deținută de o marcă grecească de decorațiuni interioare, este relaxantă și plină de vâlvătaie, cu pereți albi și cu tușe din acel albastru strălucitor inimitabil regăsit peste tot în Grecia. Există, de asemenea, un restaurant elegant într-un colț stâncos.

Concluzie

Vacanța de vară este unul din acele momente în care-ți dorești să te relaxezi și să te odihnești. Dacă propunerile noastre satisfac aceste dorințe, atunci nu mai pierdeți timp și rezervați-vă un zbor și o cazare pe una din aceste insule.