Cum a luat o măicuţă falsă din Ploieşti zeci de mii de euro de la credincioşi. Aşa îi convingea că trebuie să dea bani

Cum a luat o măicuţă falsă din Ploieşti zeci de mii de euro de la credincioşi. Aşa îi convingea că trebuie să dea bani
Cum a reușit o măicuță falsă din Ploiești să înșele o mulțime de români. S-a îmbogățit de pe urma necazurilor celor suferinzi.

O tânără din Ploiești, care s-a dat drept măicuță, a reușit să se îmbogățească. Totul, însă, pe seama necazurilor oamenilor care apelau la ajutorul său în momentele de disperare. Românii erau convinși că măicuța putea să le aducă rezolvare la probleme, fericire și bunăstare în casă prin intermediul unor „lucrări” pe care le făcea împreună cu un așa-zis preot. Află cum îi convingea o măicuță falsă din Ploiești pe credincioși că îi va ajuta, în schimbul unor sume mari de bani.

Cum s-a îmbogățit o măicuță falsă din Ploiești

Totul a început atunci când Cristina Ghiocel, o tânără din orașul Ploiești, a ajuns la concluzia că ar putea să ducă o viață foarte bună câștigând bani de la oamenii aflați în nevoie. Și cum românii sunt cunoscuți ca fiind oameni credincioși, tânăra cu pricina a decis să se dea drept măicuță pentru a-și atinge scopul.

Cu această strategie, care s-a rezumat, practic, la a-și bate joc de credincioșii suferinzi, tânăra a strâns nu mai puțin de 60.000 de euro. Banii îi împărțea cu așa-zisul „părinte stareț” Victor Mantu, de la o mănăstire din Urlați, cu care făcea „lucrări” pentru bunăstarea și însănătoșirea credincioșilor.

Sperând să obțină ajutorul divin și să capete trecere înaintea Divinității, credincioșii care treceau prin provocări mari în viață au apelat la ajutorul măicuței false Filofteea din Ploiești. Aceasta le promitea oamenilor că, în schimbul unei sume de bani, Dumnezeu le va aduce fericire, bunăstare și sănătate oamenilor.

Întreaga strategie era desfășurată pe internet. Pe rețelele de socializare, măicuța Filofteea și preotul Victor Mantu s-au recomandat drept „feţe bisericeşti – experţi în magie albă”. Printre clienții care apelau la ajutorul lor în momente de grea cumpănă se numărau și români care locuiau în străinătate.

Sume uriașe de bani pentru sănătatea copilului

În timpul „lucrărilor” pe care le făcea pentru binele și sănătatea oamenilor, tânăra din Ploiești le cerea sume mari de bani oamenilor. Dacă aceștia refuzau să le achite, măicuța falsă îi amenința că lucrurile vor merge rău pentru ei. De teamă, oamenii plăteau sumele cerute, unii chiar se și împrumutau.

„N-o să mai fiţi bine niciodată. Jur că nu mă mai apropii de lucrare şi-atunci o să vezi ce ţi se-ntâmplă”/ „Vă bateţi joc de Casa Domnului să ştiţi. Dacă luni nu trimiteţi bani…”/ „Am toate datele dumneavoastră şi pozele. N-o să mai fiţi bine niciodată pentru banii care vi-i pun. Acum intru în lucrare” sunt doar câteva dintre amenințările măicuței false Filofteea.

Printre persoanele care au trecut prin astfel de situații de numără și o româncă din Bistrița. Îngrijorată pentru sănătatea copilului ei, românca a apelat la măicuța falsă. Îi transfera în cont și sume de 5.000 de euro per tranzacție. Iar asta de teamă că era amenințată că răul se va întoarce înapoi.

Citește și: Povestea măicuței Irina Cornici din Tanacu. Exorcizată pe cruce, fără apă şi fără mâncare

Cristina Ghiocel şi Victor Mantu au fost reclamați la Poliție. Ulterior, cei doi au fost judecați pentru înșelăciune. Pe durata procesului, presupusul părinte stareț a murit astfel încât procesul a încetat pentru acesta. Măicuța a fost condamnată la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunităţii. Casa sa a fost pusă sub sechestru de către autorități astfel încât banii plătiți de victime să poată fi înapoiați, potrivit Adevarul.ro. Decizia judecătorilor nu este, însă, definitivă.