27 ian. 2022 | 20:31

Cum a fost umilit Alexandru Arșinel de Nicușor Dan. Ce a dezvăluit marele actor

Monden
Cum a fost umilit Alexandru Arșinel de Nicușor Dan. Ce a dezvăluit marele actor
Cum a fost umilit Alexandru Arsinel de Nicusor Dan. Ce a dezvsluit marele actor

Alexandru Arșinel este considerat unul dintre cei mai mari actori ai teatrului românesc. Celebrul artist are sănătatea șubredă, iar la cei 82 de ani pe care-i posedă are mare grijă de starea sa de sănătate. Colegul de scenă al regretatei Stela Popescu nu și-a revenit complet după operația la inimă pe care a suferit-o acum câteva luni de zile, motiv pentru care nu iese foarte des din casă. În ce fel a fost umilit Arșinel de către primarul Capitalei Nicușor Dan.

De ce nu mai merge Alexandru Arșinel la teatru

Are o carieră impresionantă în teatru, iar timp de 60 de ani scena i-a fost o a doua casă. Aflat la vârsta venerabilă de 82 de ani, Alexandru Arșinel a devenit, oficial, pensionar, după ce Nicușor Dan, primarul Municipiului București, nu i-a mai prelungit contractul pentru funcția de consilier artistic la Teatrul Constantin Tănase, acolo unde artistul a activat pentru mai bine de șase decade.

Cu toate acestea, Alexandru Arșinel mai poate juca pe scenă, în calitate de colaborator al instituției culturale din inima Capitalei, teatrul al cărui director a și fost, în trecut. Marele actor al Româniein este foarte dezamăgit de primarul Bucureștiului Nicușor Dan, considerând că a fost umilit în momentul în care nu i s-a mai prelungit contractul de consilier.

„Nu m-a deranjat niciodată frigul, dar nu am o stare bună, o încărcătură fizică suficient de robustă să-mi permit mișcare prea multă… Nu prea am putere. Nu am mai fost lăsat la teatru… Nu mi s-a mai prelungit contractul din luna august a anului trecut, de către primarul actual. Pot să joc… Am rămas colaborator al Teatrului Constantin Tănase. Prin rotație, ne vine rândul mai greu.

Când am renunțat la conducerea teatrului, mi s-a propus un post de consilier artistic și urma să intru pe acest post. De jucat, joc o dată sau de două ori pe lună, nu pot să zic că mi-a interzis să joc, dar e pe aproape! S-a purtat urât! După 60 de ani de carieră și tot ce am făcut eu pentru teatru… Niciun du-te-ncolo… foarte urât.

Nu vreau să mă laud, dar eu am reparat… Noi tot sperăm, ori vine vreo schimbare, ori își revine el. Părerile despre el sunt de la mai multă lume cam la fel, nu doar de la mine. Vasile Murariu a rămas în locul meu pe post la conducerea teatrului. Este un om gospodar, să vedem cât o să reziste!”, a declarat Alexandru Arșinel, în exclusivitate pentru click.ro.

„Am fost la spital la Monza la control, după operația la inimă. Nu am o stare bună. Îmi mai vin niște valuri în cap, în creier, cu toate că sunt bine! Nu pot să mă plâng! Mă mișc destul de greu, trag de mine. Mai ies din casă pentru spectacolul pe care-l am, dar e foarte greu să-i mulțumești pe toți.

În sală sunt 30 de persoane… în condițiile acestea cu pandemia, iar activitatea teatrului se desfășoară și cu ajutorul colaboratorilor, balerini, artiști.. ne-au tăiat la jumătate… iar acum Nae mă mai are și pe mine pe cap! Firea ne-a ajutat foarte mult, a ajutat arta, în general, teatrele le-a sprijinit…”, ne-a mai spus Alexandru Arșinel.

Cum se simte Arșinel după operația la inimă suferită în noiembrie 2021

Marele actor Alexandru Arșinel se recuperează după intervenția chirurgicală din noiembrie 2021. Artistul a suferit, atunci, o operație pe cord deschis, iar medicii s-au văzut nevoiți să-i monteze un stent. Acum, Arșinel se simte mai bine, însă mărturisește că se simte lipsit de putere.

 „Mă simt mai binișor, binișor spus, pentru că, încă nu mă simt în putere, sunt lipsit de putere. Sunt lipsit de ceea ce are Enache, de energie. Ușor, ușor, sper să mă pun pe picioare, iar în vacanța aceasta de la finalul anului și până în luna ianuarie sper să capăt și eu puțină forță.

De când m-am externat de la începutul lunii decembrie, nu am ieșit din casă decât de două ori, să schimb niște pași cu pământul. Nu sunt în stare să mă mișc ca lumea. A fost o cumpănă. Au fost câțiva ani grei pentru mine, cu transplantul renal și cu operația la inimă, cu implantul unui stent. Acum trag de viață că e frumoasă! Sper să mă fac bine, că sunt al dracului, nu mă las!”, a completat marele actor pentru sursa citată.

Alexandru Arșinel va primi o distincție din partea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, cea de „Crucea Moldave”, certificând încă odată faptul că marele actor este cetățean de onoare și la Dolhasca.

Parteneri
O mamă rămasă văduvă și-a crescut singură cei trei copii mici. Peste ani a fost abandonată de cei cărora le-a dat viață. Nici măcar atunci când s-a îmbolnăvit nu a fost vizitată. Drama prin care a trecut
Redactia.ro
Testul auto la care au picat și șoferii experimentați: care este ordinea de trecere în intersecție?
Click.ro
VIDEO. S-au înecat sub ochii rudelor: Scene de haos în Congo după ce un feribot supraîncărcat s-a scufundat
Digi24
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
A albit de tot și nu-l mai recunoști! În urmă cu câțiva ani, toate femeile visau la el. Acum pare altă persoană! Spune drept, îți dai seama cine e în poze?
Unica.ro
Prima miniserie franțuzească Max Original, lansată pe piață. Când va putea fi vizionată în România
EVZ.ro
Cine este Loredana Salanță, câștigătoarea Miss Universe România 2024. Este mămică și a mai reprezentat țara noastră și la alte concursuri de frumusețe
Spynews
Ungurii au loc foc. Scandal monstru, s-a decis excluderea: Urâm România!
Capital.ro
Adrian Enache și Sorin Ovidiu Vântu, cei mai fericiți cuscri și bunici! Nepoțica lor a împlinit un an! “I-am făcut ziua, i-am rupt turta”. Cum se descurcă SOV cu cea mică
Avantaje
Se dau AJUTOARE de 500 de lei! Cine primește BANII
Mediaflux
Ce relație are acum Cătălin Botezatu cu copiii lui. Designerul și-a ținut familia privată: ”Asta e cel mai important”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Andi Constantin, fostul concurent Burlacul, iubește din nou! Cine e și cum arată femeia superbă care l-a cucerit
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro