Culmea caniculei: poliția roagă infractorii să ia o pauză de la crime, pe căldura asta

Culmea caniculei: poliția roagă infractorii să ia o pauză de la crime, pe căldura asta

În fiecare colț al mapamondului, în ultima lună, s-au înregistrat temperaturi extreme care au generat diverse avertismente din partea autorităților. Nu te-ai aștepta însă că polițiștii să facă apel la infractori.

Indiferent cât de cald crezi că a fost în România ultimelor săptămâni, în anumite zone din Statele Unite s-au înregistrat temperaturi semnificativ mai mari decât atât. Incendiile au devenit surprinzător de dese, iar oamenii sunt efectiv disperați. Prea puține lucruri se pot face pentru a preveni situația. Din păcate, acestea sunt consecințele încălzirii globale, iar Donald Trump continuă să fie de părere că acest fenoment cu consecințe iremediabile este o invenție a chinezilor.

Trecând însă pe partea dramatică a ecuației, oficlaii poliției din Massachussetts continuă să aibă o prezență de spirit optimistă. Printr-o postare pe Facebook care poate fi parcursă integral mai jos, autoritățile roagă infractorii să nu mai comită infracțiuni până când nu trece valul de căldură, conform ABC News.

Informarea a venit în contextul în care, în jur de 93 de milioane de oameni au fost primit avertizări de temperaturi extrem de ridicate pe perioada weekendului. În statul Massachussetts din SUA, autoritățile se așteptau ca temperatura să atingă și 44 de grade C în unele zone, potrivit WCVB.

Exemplul de mai jos a fost postat de poliția din localitatea Maiden din Massachussetts, dar postarea a fost reiterată de oficialii mai multor localități din același stat american. „Din cauza temperaturilor extreme, cerem celor care se gândesc să comită infracțiuni să amâne până luni”, a postat departamentul poliției din Braintree pe Facebook. „Este îngrozitor de cald afară. Să comiți infracțiuni pe căldura asta te aduce la un alt nivel al delicvenței și este, de asemenea, foarte periculos.”, se arată în același mesaj.

Unii polițiști au fost și mai amuzanți, încurajând oamenii să stea în casă și să se uite la sezonul trei din Stranger Things. Autoritățile din Maiden au spus pur și simplu că activitatea infracțională este ”suspendată până la noi dispoziții”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI