Cu cine joacă Bianca Andreescu, după ce s-a calificat în sferturi la US Open. Elise Mertens este pe locul 26 WTA

Cu cine joacă Bianca Andreescu, după ce s-a calificat în sferturi la US Open. Elise Mertens este pe locul 26 WTA
Bianca Andreescu - Elise Mertens, în sferturi la US Open

Bianca Andreescu (locul 15 WTA) s-a calificat în sferturile de finală la US Open, după ce a învins-o pe Taylor Townsend, sportiva care le-a eliminat pe Simona Halep și Sorana Cîrstea. Bibi o va întâlni în sferturi pe Elise Mertens (locul 26 WTA) miercuri, 4 septembrie 2019, de la ora 18:00.

Bianca Andreescu – Elise Mertens, în sferturi la US Open

Sportiva canadiană de origine română a învins-o în optimi pe Taylor Townsend 6-1, 4-6, 6-2. Bianca și-a dominat adversara în primul set, reușind să blocheze cu brio stilul de joc al jucătoarei din Statele Unite ale Americii. Townsend a presat în setul 2 și a reușit să îl câștige, iar Bibi a fost nevoită să ia o pauză de vestiar. A revenit pe teren mult mai motivată și a câștigat setul decisiv, impresionând publicul prezent în tribune.

„Bianca Andreescu, ești cea mai tare! M-am distrat în seara asta! Mult succes pentru restul turneului”, a declarat Taylor Townsend la finalul partidei care a durat o oră și 55 de minute.

Bianca le-a răzbunat astfel pe Simona Halep și Sorana Cîrstea, care au fost eliminate pe rând de la US Open de Taylor Townsend. În sferturile de finală ale turneului de la New York, Andreescu o va întâlni pe Elise Mertens. Sportiva din Belgia s-a calificat în această fază a competiției după ce a trecut de Kristie Ahn (locul 141 WTA), beneficiara unui wild card, cu scorul de 6-1, 6-1.

Elise Mertens
Elise Mertens

Elise Mertens a cucerit 5 trofee în întreaga carieră și a strâns din tenis peste 4,7 milioane de dolari. De partea cealaltă, Bianca Andreescu a cucerit 2 trofee și a câștigat peste 2,4 milioane de dolari. La casele de pariuri, Bibi este favorită să câștige, cu o cotă de 1,47, în timp ce adversara sa are 2,60.

Partida Bianca Andreescu – Elise Mertens se joacă miercuri, 4 septembrie 2019, de la ora 18:00. Meciul va fi transmis de Eurosport, dar poate fi urmărit și online.