27 iul. 2023 | 15:39

Cu ce să uzi varza în luna august ca să ai o recoltă bogată. Trucul genial care îți salvează grădina

Diverse
Cu ce să uzi varza în luna august ca să ai o recoltă bogată. Trucul genial care îți salvează grădina

Toți grădinarii fac eforturi să îngrijească culturile de varză pentru a se bucura de producție bogată la toamnă. Majoritatea se confruntă în această perioadă mulți dăunători. Află în rândurile de mai jos cu ce să uzi varza în luna august pentru a avea o recoltă pe cinste.

Cum să îngrijești varza pentru a da rod bogat

Varza nu este deloc dificil de cultivat. Este însă important să acționezi la momentul potrivit. Dacă amâni sarcinile care o vizează, s-ar putea să nu te mai bucuri de rezultatul dorit. Din acest motiv, este bine să te asiguri că dispune de toate condițiile necesare pentru a crește frumos.

Această legumă este iubitoare de lumină, astfel încât cei mai experimentați grădinari îți recomandă să o pui într-o zonă din grădină în care să fie mult soare. Are nevoie de aproximativ șase ore de lumină solară direct în majoritatea zilelor. Poate tolera și umbra, atât timp cât este ușoară, iar climatul e cald.

Varza preferă un sol argilos, bine drenat și bogat în materie organică, astfel încât asigură-te că îi furnizezi suficient compost în sol pentru a se dezvolta frumos. Mai mult decât atât, leguma este o iubitoare a pământurilor cu pH ușor acid spre neutru.

Pentru a te bucura de o producție importantă de varză suculentă, este necesar să te asiguri că solul în care se află plantele este umed constant. Dacă nu uzi regulat varza, s-ar putea ca rodul să aibă gust amar sau căpățânile să crească deformate, potrivit grădinarilor.

Cu ce produse să uzi varza în luna august

După ce plantezi varza, ai grija ca, o dată la câteva săptămâni, să adaugi compost în sol pentru a-l menține bogat din punct de vedere nutritiv pentru plante. Poți să folosești și un îngrășământ organic pentru legume, dar ai în vedere să aibă un echilibru uniform de azot, fosfor și potasiu.

În sezonul cald, cultura de varză poate fi atacată de mulți dăunători. Este bine să fii mai atent în această perioadă la legume, pentru a te asigura că vei avea parte de o producție bogată. Dacă soiul tău de varză este unul târziu, udă-l cu sulfat de magneziu: 15 grame la 10 litri de apă pentru 10 mp.

Pentru a scăpa de omizile tinere, folosește substanțe chimice combinate. Cei mai experimentați grădinari îți recomandă să tratezi varza cu soluție 0,3% de extract de superfosfat și clorură de potasiu. În acest fel, nu numai că vei scăpa de dăunători, dar vei hrăni și cultura de varză, care va da rod bogat.