Dovleceii sunt legume delicioase și gustoase, care pot fi incluse în numeroase preparate. Fie că alegeți să-i gătiți de post sau nu, aceștia ies gustoși de fiecare dată. Mulți preferă să-i gătească la cuptor, pentru că sunt o variantă mult mai sănătoasă. De aceea, gospodinele cu experiență țin cont de anumite trucuri când îi prepară. Iată cu ce să ungi dovleceii înainte de a-i băga la cuptor!
Cine nu adoră dovleceii? Sunt legume preferate de mulți români și se gătesc destul de rapid și simplu. Aceștia se pot consuma cruzi, dar sunt absolut delicioși gătiți la grătar, cuptor, la aburi sau pe grill. Sunt o sursă importantă de vitamine, fibre și minerale, iar gustul lor este senzațional. Specialiștii recomandă consumul de dovlecei cu tot cu coajă, pentru că au cei mai mulți nutrienți.
Vezi și: Câtă brânză se pune la chifteluțele de dovlecei. Acesta este secretul, de fapt. Ies pufoase și aurii
Dovleceii la cuptor se prepară simplu și ies delicioși. Însă înainte de a-i băga la cuptor, gospodinele ung dovleceii cu ulei de măsline, pentru a le da o aromă mai bună. Iată cum să preparați această delicatesă. Totul este gata în doar 45 de minute!
Prima dată tăiați dovleceii în jumătăți și îndepărtați miezul. Așezați-i apoi într-o tavă de copt. Condimentați-i cu puțină sare și piper proaspăt măcinat. Presărați usturoiul și apoi înțepați dovlecei cu o furculiță. Ungeți dovleceii cu ulei de măsline, pentru a le da o aromă mai gustoasă.
Puneți dovleceii la cuptor timp de 25 de minute la 180 de grade Celsius. Apoi îi scoateți și acoperiți dovleceii cu roșii și mozzarella și condimentați cu oregano. Introduceți din nou la cuptor timp de aproximativ 5 minute, apoi serviți imediat, cu sosul preferat. Poftă bună!