Cu ce să ungi carnea pentru gustul perfect, înainte s-o pui la cuptor. Așa va ieși aromată

Cu ce să ungi carnea pentru gustul perfect, înainte s-o pui la cuptor. Așa va ieși aromată
Cu ce să ungi carnea pentru gustul perfect. Nu trebuie să exagerezi cu numărul condimentelor. Sfatul bucătarilor desăvârșiți.

Friptură la cuptor, cotlet, pui – indiferent de tipul de carne pe care îl gătești, trebuie să ții cont de câteva aspecte de bază pentru a obține un rezultat final desăvârșit. În articolul de astăzi, îți vom explica cum poți să intensifici aroma preparatului, menținându-l totodată suculent. Află în rândurile de mai jos cu ce să ungi carnea pentru gustul perfect.

Cu ce să ungi carnea pentru gustul perfect

Există o mulțime de modalități de a găti carnea în așa fel încât preparatul final să fie mulțumitor. Totuși, mâncarea va avea un gust extraordinar doar dacă se ține cont de anumite secrete. Friptura sau cotletul nu se gătesc doar cu sare și piper. Trebuie să acordăm o atenție mai mare mâncării, dacă vrem ca toți să se ridice de la masă fericiți.

Tuturor ne place să gătim carne la grătar. Cel mai eficient mod de a găti carnea, însă, este într-o tigaie de fontă sau la cuptor. Majoritatea gospodinelor românce optează pentru cea de-a doua metodă de preparare a cărnii. Așadar, pregătește feliile de carne, presară deasupra lor sare, apoi fii atent la lista condimentelor pe care le folosești.

Pentru o aromă perfectă a cărnii, bucătarii experimentați recomandă să nu folosim condimente în mod excesiv. Este indicat să condimentăm carnea cu un număr de maximum trei ingrediente. Dacă nu știi ce ingrediente să folosești, gospodinele îți recomandă să alegi trei dintre următoarele: chili, boia, piper sau curry.

După condimentare, nu da carnea direct la cuptor. Există un secret care schimbă totul în metoda de gătit a preparatelor de acest fel. Dacă vrei ca interiorul cărnii să se mențină suculent, în timp ce exteriorul se prăjește bine, procedează ca în continuare. După ce presari carnea cu condimente, unge-o cu ulei de măsline. Acesta va preveni deshidratarea.

Trucuri. Cum să gătești carne aromată

Dincolo de „trucurile” prezentate anterior, există și alte tehnici de gătire de care trebuie neapărat să profiți. Atenție mare la ierburile folosite în felurile de mâncare preparate pe bază de carne. Dacă nu ai acasă ierburi aromate în stare proaspătă, evită acest pas. Folosește verdeață doar dacă o ai proaspătă, acasă. Dacă nu știi ce ierburi aromate dau cel mai bun gust cărnii, îți recomandăm noi câteva: cimbru, oregano, rozmarin și salvie.

Citește și: Când să pui sare pe carnea pe care o gătești la cuptor. Atunci e momentul perfect

Obișnuiești să gătești carnea la tigaie? Acoperă bucățile de carne cu unt. Le poți prăji și în ulei, însă untul va oferi un plus de aromă mâncării. Poți adăuga, pe parcurs, bucăți de usturoi, pe care să le lași la prăjit împreună cu carnea. Această combinație unică va schimba complet aroma măncării.

Urmăriți Playtech.ro și pe