Când să pui sare pe carnea pe care o gătești la cuptor. Atunci e momentul perfect

Când să pui sare pe carnea pe care o gătești la cuptor. Atunci e momentul perfect
Ce trebuie sa stii despre carnea gatita la cuptor

Există ceva mai bun decât o friptură perfect condimentată? Dacă adori să gătești acasă, probabil asezonezi carnea chiar înainte de a o prepara, adăugând un strop de sare pentru un plus de aromă. Dar ar putea o abordare diferită să îți facă mâncarea mai bună? Află cum să obții cele mai bune rezultate atunci când ai poftă de o rețetă la cuptor.

Când ar trebui să pui sare pe carne

Cele mai multe școli culinare recomandă condimentarea alimentelor cu sare la începutul procesului de gătit, nu doar la sfârșit. Sarea înseamnă mai mult decât un ingredient, este o aromă esențială pentru preparatele noastre. Poate intensifica gustul, echilibra alte arome, poate face carnea să fie mai suculentă, poate crește frăgezimea etc.

Asezonarea cărnii de vită sau de miel cu sare ori cu un condiment sărat ajută la extragerea sucului bogat în proteine ​​care se usucă la suprafață în timpul gătirii, creând o crustă crocantă. Cu toate acestea, sărarea prea devreme poate strica cu ușurință un fel de mâncare.

Trucul marilor bucătari

Sfaturile culinare convenționale presupun, de obicei, să pui sare pe friptură chiar înainte de a o așeza în tigaie sau pe grătar. Deși această metodă poate funcționa uneori, mai ales dacă iei carnea de la magazin chiar înainte de a o găti, există o altă opțiune pe care mulți bucătari o folosesc. Este trucul suprem pentru o mâncare super delicioasă.

Chefii marilor restaurante scot carnea pe care urmează să o prăjească din frigider cu o oră înainte. După ce s-a gătit, așteaptă cinci minute înainte de a o tăia și va fi mai suculentă. Aceștia sărează friptura în ultimul moment, chiar înainte de servire.

Există o mulțime de moduri de a-ți asezona friptura. Cele mai comune două metode sunt adăugarea de condimente înainte și după ce carnea s-a prăjit. Însă, potrivit nutriționiștilor, sărarea fripturii după gătire este bună din două motive: eviți uscarea bucăților de carne și te bucuri de un gust perfect.

Ce fel de sare să folosești la friptură

Sarea pe care o folosești contează foarte mult. Optează pentru sare de mare, care va descompune proteinele și va scoate în evidență aroma cărnii. În schimb, sarea de masă nu este la fel de ideală, deoarece boabele sunt prea mici pentru a avea un impact asupra fripturii tale.