01 oct. 2022 | 12:31

Când să pui sare pe carnea pe care o gătești la cuptor. Atunci e momentul perfect

Utile
Când să pui sare pe carnea pe care o gătești la cuptor. Atunci e momentul perfect
Ce trebuie sa stii despre carnea gatita la cuptor

Există ceva mai bun decât o friptură perfect condimentată? Dacă adori să gătești acasă, probabil asezonezi carnea chiar înainte de a o prepara, adăugând un strop de sare pentru un plus de aromă. Dar ar putea o abordare diferită să îți facă mâncarea mai bună? Află cum să obții cele mai bune rezultate atunci când ai poftă de o rețetă la cuptor.

Când ar trebui să pui sare pe carne

Cele mai multe școli culinare recomandă condimentarea alimentelor cu sare la începutul procesului de gătit, nu doar la sfârșit. Sarea înseamnă mai mult decât un ingredient, este o aromă esențială pentru preparatele noastre. Poate intensifica gustul, echilibra alte arome, poate face carnea să fie mai suculentă, poate crește frăgezimea etc.

Asezonarea cărnii de vită sau de miel cu sare ori cu un condiment sărat ajută la extragerea sucului bogat în proteine ​​care se usucă la suprafață în timpul gătirii, creând o crustă crocantă. Cu toate acestea, sărarea prea devreme poate strica cu ușurință un fel de mâncare.

Trucul marilor bucătari

Sfaturile culinare convenționale presupun, de obicei, să pui sare pe friptură chiar înainte de a o așeza în tigaie sau pe grătar. Deși această metodă poate funcționa uneori, mai ales dacă iei carnea de la magazin chiar înainte de a o găti, există o altă opțiune pe care mulți bucătari o folosesc. Este trucul suprem pentru o mâncare super delicioasă.

Chefii marilor restaurante scot carnea pe care urmează să o prăjească din frigider cu o oră înainte. După ce s-a gătit, așteaptă cinci minute înainte de a o tăia și va fi mai suculentă. Aceștia sărează friptura în ultimul moment, chiar înainte de servire.

Există o mulțime de moduri de a-ți asezona friptura. Cele mai comune două metode sunt adăugarea de condimente înainte și după ce carnea s-a prăjit. Însă, potrivit nutriționiștilor, sărarea fripturii după gătire este bună din două motive: eviți uscarea bucăților de carne și te bucuri de un gust perfect.

Ce fel de sare să folosești la friptură

Sarea pe care o folosești contează foarte mult. Optează pentru sare de mare, care va descompune proteinele și va scoate în evidență aroma cărnii. În schimb, sarea de masă nu este la fel de ideală, deoarece boabele sunt prea mici pentru a avea un impact asupra fripturii tale.

Parteneri
Cine este soția lui Mihai Gâdea. Agatha Kundri este discretă în ceea ce privește viața sa
Redactia.ro
Ce descoperire uluitoare au făcut cercetătorii din Bârlad.
Click.ro
Bătaie între jandarmi într-un restaurant din București. Unul dintre ei a ajuns în comă la spital
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imaginile momentului. Cum s-a afișat fiica Ralucăi Moianu cu soțul ei. Mara a uimit pe toată lumea când a anunțat că e gravidă la 19 ani, cu un bărbat mai în vârstă
Unica.ro
Cătălin Botezatu, sărut pasional! Cu cine a fost surprins creatorul de modă
EVZ.ro
Ce beneficii pentru sănătate are laptele de bivoliță. De ce ar trebui să îl consumi mai des 
Spynews
Călin Georgescu a dat vestea cea mare. Nimeni nu-l poate împiedica să candideze
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
Povestea hotelului Bulevard, devenit acum cel mai fotografiat loc din București. Locul unde era să fie ucis un rege al României
Mediaflux
Cum te pregătești pentru un traseu montan în timpul iernii. Salvamontiștii trag un semnal de alarmă
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Echipa aurie a câștigat ieri battle-ul. Eliminare șocantă pentru Chefi, diseară: „N-am văzut un om să plângă în hohote ca acum”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro