27 dec. 2023 | 20:08

Cu ce să amesteci mălaiul înainte de a prăji peştele. Aşa va ieşi crocant la exterior, reţetă pentru Revelion

Utile
Cu ce să amesteci mălaiul înainte de a prăji peştele. Aşa va ieşi crocant la exterior, reţetă pentru Revelion
Cu ce să amesteci mălaiul înainte de a prăji peştele. Aşa va ieşi crocant la exterior, reţetă pentru Revelion/ sursa foto: lacuisinedesimona.blogspot.com

În noaptea de Revelion este recomandat să avem pește pe masă, pentru că se spune că vom „aluneca” mai uşor printre necazuri în anul următor. De aceea, gospodinele pregătesc diferite rețete cu pește, însă cea mai apreciată rămâne peștele prăjit în crustă de mălai cu mujdei și mămăligă. Însă puține știu cu ce să amestece mălaiul înainte de a prăji peştele! Așa va ieși mult mai bun și crocant la exterior.

Cu ce să amesteci mălaiul înainte de a prăji peştele

Peștele prăjit cu mujdei și mămăliguță caldă este preferatul tuturor, mai ales că se prepară extrem de simplu. Deși este una dintre cele mai populare retețe de pește, unele gospodinele întâmpină probleme, și asta pentru că nu știu cu ce trebuie să amestece mălaiul înainte de a prăji peştele.

Dacă veți ține cont de aceste trucuri, peștele va fi la fel de delicios ca la bucătarii profesioniști. Așadar, iată cu ce să amesteci mălaiul înainte de a prăji peştele, pentru a ieși mai gustos și cu o crustă crocantă la exterior. Vă veți linge pe degete!

De cele mai multe ori, peștele se prăjește foarte repede și riscă să se usuce excesiv atunci când este scos din tigaie. Pentru ca un pește să se prăjească corect, iar crusta să fie rumenă și crocantă, trebuie să amestecați înainte mălaiul cu făina de grâu.

Rețetă de pește prăjit cu mălai

Ingrediente

  • 2-3 pești proaspeți, de preferat caras
  • sare, piper
  • mălai
  • făină albă
  • cca. 500 ml ulei pentru prăjit
  • usturoi pentru mujdei
  • mămăligă
  • felii de lămâie.

Mod de preparare:

Peștele proaspăt se curăță de solzi și se eviscerează. Se spală cu apă rece și se așază pe prosoape absorbante. Peștele se asezonează cu sare și puțin piper negru măcinat. Este esențial ca peștele să fie lăsat în jur 15 minute la odihnă, după ce a fost dat cu sare.

După acest interval, peștele întreg se dă prin amestecul de făină albă cu mălai și apoi se scutură ușor pentru a îndepărta excesul. Într-o tigaie adâncă se pune ulei la încins, la aproximativ 170 de grade.

Dacă uleiul nu este încins, peștele nu se va rumeni bine și se va îmbiba de ulei. Peștii se prăjesc pe rând, iar după ce ați terminat procesul, se scot peștii cu un clește special și se așază pe un platou cu șervete absorbante de hârtie, pentru a scăpa de excesul de ulei. Se servesc calzi, alături de mujdei și mămăligă!

Motivul pentru care se mănâncă pește de Revelion

De Revelion 2024 se mănâncă pește, acest obicei fiind respectat încă din cele mai vechi timpuri. Pentru masa festivă de Revelion, românii știu că este nevoie să cumpere și pește sau alte preparate din pește.

Se spune că dacă mâncăm carne de pește la trecerea dintre ani „alunecăm” mai uşor printre problemele pe care le întâmpinăm în anul care vine. De asemenea, peștele trebuie să fie primul aliment consumat în noul an, motiv pentru care se mănâncă după ora 00:00, imediat ce se face trecerea în Anul Nou.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Tunelul care va lega Europa de Africa. Când vei putea să călătorești cu trenul din Spania în Maroc
Click.ro
Elveția a câștigat Eurovision 2024, ediție controversată din cauza războiului din Gaza. Nemo a spart trofeul, publicul a huiduit EBU
Digi24
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din ce în ce mai mulți Putini în lume”
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Mulți oameni nu respectă aceste reguli. Ce trebuie să faci înainte de analize
EVZ.ro
Adevărul despre Andreea Liptak, după 12 ani! De ce a plecat din televiziune! A fost sau nu dată afară!
Spynews
SEMAFOARELE se schimbă definitiv. NOILE REGULI de circulație pentru șoferi
Capital.ro
Domeniul din România care are criză de angajați, în ciuda salariilor atractive. Bani "în mână" între 4.000 și 14.000 de lei
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Regula 30-30-30-10 a banilor. Ne mărește pensia și veniturile
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro