Salata boeuf este nelipsită de pe masa românilor de sărbători, mai ales de Crăciun și Revelion. Pentru că mai sunt doar câteva zile până la finalul anului, gospodinele urmează să prepare din nou salată boeuf acasă. De data aceasta, ele folosesc un ingredient special pentru ca preparatul să iasă delicios și să fie și mai ușor de digerat!
Atunci când vorbim de sărbătorile de iarnă, primul gând care ne trece prin minte este ustoasa salată de boeuf. Acest fel de mâncare se prepară destul de ușor, cu doar câteva ingrediente. De obicei, rețetele de salată de boueuf sunt diverse, și asta pentru că se poate pune carne de pui, de porc sau de vită în compoziția sa. Unii o preferă fără carne, doar cu legume.
Puțini știu că numele salatei bouef provine din limba franceză, cuvântul „boeuf” însemnând „vită”. Această salată poate fi servită ca aperitiv ori drept garnitură pentru alte mâncăruri.
După câteva zile cu excese alimentare, experții recomandă ca prepararea salatei de bouef pentru Revelion să se facă cu carne de pui. De Crăciun, românii au savurat multe mâncăruri grele, precum: sarmale, caltaboș, piftie sau friptură de porc.
Așadar, după un asemenea festin culinar, masa de Revelion trebuie să fie mult mai ușoară, ținând cont că românii pierd o noapte. Dacă mai combină oboseala și cu mese grele, ficatul este complet dat peste cap. De aceea, se recomandă ca salata de bouef să fie gătită cu carne de pui, fiind o variantă mai sănătoasă și mai gustoasă.
Citește și: Ingredientul pe care Chef Florin Dumitrescu îl pune în salata de boeuf. Îi schimbă complet gustul
Salata de boeuf se gătește din ingrediente simple: castraveți murați, cartofi și morcovi fierți, mazăre, maioneză și carne de pui sau vită, după preferințe. La final, gospodinele preferă să facă un ornament special pe salată.
Pentru început se fierb toate legumele și carnea de pui, iar mai apoi se lasă la răcit. Apoi, carnea și legumele sunt tocate mărunt. Se toacă și castraveții murați, iar mazărea se fierbe separat. La final, aceasta se amestecă cu celelalte ingrediente.
Într-un bol mare se prepară și maioneza, din gălbenuș, muștar, zeama de lămâie, sare, piper și ulei. După care se amestecă și maioneza cu legumele și carnea de pui. Salata bouef se ornează, după preferințe, cu castraveți acri, albușuri de ou fiert, gogoșari în oțet, măsline, chiar și cu frunze de pătrunjel.