Cu cât s-au majorat pensiile în luna mai. Ce pensionari au primit cele mai mari creșteri

Creșteri pensii luna mai. Ce pensionari beneficiază de indemnizații mai mari

Pensiile s-au majorat în special în luna mai. Foștii magistrați primesc 18.180 de lei, pensiile de rând au crescut cu 1 leu, iar cele speciale cu 15 lei. Ce indemnizație primesc acum parlamentarii?

Pensiile au crescut în luna mai

Pensiile de rând au crescut în luna mai cu un leu față de luna anterioară. Pensiile magistraților și al personalului auxiliar din instanțe au indicat creșteri cu 30 de lei, respectiv 32 de lei, iar pensiile speciale s-au mărit cu circa 15 lei. Datele publicate de Casa Națională de Pensii Publice arată că în luna mai s-au plătit indemnizații pentru foștii magistrați în medie de 18.180 de lei, mai mari cu 30 de lei decât în luna aprilie. Suma aceasta este mai mare de 7,7 ori decât salariul minim pe economie.

Din ea, 16.697 de lei sunt virați din bugetul de stat, adică din taxe/impozite plătite de toți românii. Pensiile celor 806 foști parlamentari și foști funcționari publici din Parlament au crescut cu 5 lei față de luna aprilie, ajungând la nivelul mediu de 4.451 de lei. Pensiile diminuate cu 3 lei în luna mai au fost indemnizațiile foștilor consuli și diplomați. O creștere a pensiilor au avut parte și foștii angajați ai Curții de Conturi, suma lunară ajungând acum la 7.747 de lei. La polul opus se află pensiile de rând care s-au mărit cu doar 1 leu.

Ce pensi au crescut în luna mai?
Ce pensi au crescut în luna mai?

Ministrul Muncii, despre pensii: „Creșterile sunt spectaculoase”

Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunțat faptul că plata pensiilor pentru luna aprilie se va face în curând, anunțând că zeci de mii de pensionari vor urma să primească indemnizațiile recalculate.

„Începând de luni, facem plata aferentă lunii aprilie, până pe 15 aprilie toți pensionarii vor avea banii acasă, indiferent de forma de plată. Într-adevăr, sunt creșteri spectaculoase pentru cei din grupele I și II de munca, cărora nu li s-a acordat punctaj”
Marius Budăi

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI