12 iun. 2019 | 12:17

Cum explică Guvernul urgentarea pensiilor speciale pentru primari și aleșii locali. Moment penibil

Știri generale
Cum explică Guvernul urgentarea pensiilor speciale pentru primari și aleșii locali. Moment penibil
Guvernul vrea pensii speciale pentru aleșii locali

Guvernul României ar putea adopta, miercuri, pensiile speciale pentru primari, consilieri locali şi judeţeni, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene. Acestea ar putea ajunge la mii de lei, deși proiectul a primit aviz negativ marți, de la Consiliul Economic şi Social. În momentul în care li s-a cerut să justifice urgența, reprezentanții Guvernului s-au bâlbâit.

Reprezentant al Guvernului, despre pensiile speciale pentru primari: „Urgența este… ăăă”

Patronatele și sindicatele i-au întrebat pe reprezentanții Guvernului de ce să grăbesc să urgenteze OUG cu privire la pensiile speciale pentru primari și aleși locali. A urmat un moment penibil.

„Urgenţa este că… Somia, ăăă, România şi-a asumat nişte, ăăă, fa… angajamente faţă de Uniunea Europeană, că implementăm strategiile privind funcţia publică şi reforma administraţiei. Deja suntem cu un an în urmă în implementare pentru că majoritatea acestor măsuri sunt în cod. Este o compensaţie pentru ceea ce s-a întâmplat până în prezent, că salariile din administraţia publică pentru primari au fost foarte mici”, a spus Sirma Caraman, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării.

Replica patronatelor a venit imediat: „Dar când au candidat ştiau că o să vină această lege? Îşi dau demisia? Să se ducă acasă dacă au salariile mici, nu le-a cerut nimeni să candideze. Asta nu e o funcţie aşa…că sunt angajaţi undeva. Deci au făcut-o de bunăvoie şi acum le plângem noi de milă.”

Potrivit proiectului, un primar care a avut 3 mandate și care are acum un salariu brut de 10.000 de lei va beneficia de o pensie de aproape 6.000 de lei pe lună, iar aceasta va putea fi cumulată cu orice alt venit. Acest proiect trebuia să treacă prin Parlament pentru a fi dezbătut, dar Guvernul a decis că reprezintă o urgență, astfel că ar putea emite OUG, în ciuda faptului că a primit aviz negativ din partea Consiliului Economic și Social.

Parteneri
Ion Țiriac, internat într-un spital din Viena. Miliardarul acuză probleme de sănătate
Redactia.ro
Fără cafea sau duș dimineața. Cele 5 obiceiuri pe care dacă le aplici după ce te-ai trezit îți vor schimba restul zilei, conform Harvard
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Și-a făcut iubit cu nevastă și copii acasă! Artista a fost prinsă cu bărbatul însurat pe străzile din București! Incredibil!
Unica.ro
Cinci zodii influențate de Luna Plină în Berbec. Urmează o perioadă excelentă
EVZ.ro
Ce face Irisha, după ce relația ei de iubire cu un bărbat însurat a fost făcută publică. Artista își ține viața personală privată, dar câteva detalii au ieșit la iveală | FOTO
Spynews
Statul pune limită! Lege nouă pentru case şi apartamente. Cum vor plăti bani românii
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
REGULI noi pentru PENSIONARI. ACTELE trebuie DUSE la Casa de Pensii
Mediaflux
Daiana de la Mireasa, sezonul 7, imagine emoționantă cu burtica de graviduță. Când urmează să nască soția lui Dani / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Unde a plecat Mario Fresh după ce a confirmat despărțirea de Alexia Eram. Alături de cine s-a fotografiat artistul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro