CTP, reacție surpriză după victoria Simonei Halep: „Un campion câştigă şi când joacă prost”

Simona Halep s-a calificat în turul 2 la WTA Praga, după ce a învins-o pe Polona Hercog, scor 6-1, 1-6, 7-6. A fost o victorie muncită, obţinută după şase luni de pauză provocată de pandemia de coronavirus. Simona a avut nevoie de două ore şi jumătate pentru a obţine calificarea în turul 2, iar jocul ei nu l-a mulţumit pe Cristian Tudor Popescu. În analiza făcută de celebrul jurnalist, acesta a adus aminte de o declaraţie a lui Bjorn Borg. „Un campion câştigă şi meciurile în care joacă prost”, spunea suedezul.

Cristian Tudor Popescu a simţit că Halep este în pericol şi după 6-1 în prima manşă: „După un astfel de set, urmează refluxul”

Mă așteptam să fie un meci greu. O știm pe Hercog de mulți ani. Este o jucătoarea care lovește tare și servește bine, iar aceste lucruri o deranjează pe Halep. Ați văzut cum sare mingea? Trebuia să dea de undeva de la gât! Nu contează că Hercog este numărul 46 mondial. Eu nu am fost liniștit după ce Simona a câștigat primul set cu 6-1.

Adversara i-a cedat ușor multe puncte, iar un astfel de set nu te ajută. După un astfel de set urmează refluxul. S-a văzut lipsa de jocuri în picioare. Este important să câștigi câteva meciuri chiar dacă nu joci bine. Bjorn Borg spunea că un mare campion câștigă și meciurile în care joacă prost. Iar Simona a jucat modest, dar este bine că a câștigat chiar și în aceste condiții

Simona Halep ar trebui să aibă o misiune ceva mai uşoară în turul 2 la Praga. O va înfrunta pe Barbora Krejcikova, jucătoare de pe locul 118 mondial. Cele două jucătoare s-au mai înfruntat o singură dată, în urmă cu patru ani. Duelul direct a avut loc chiar la Bucureşti. Iar Simona Halep a reuşit să revină după ce pierduse primul set, scor 3-6. Le-a câştigat de o manieră categorică pe următoarele două, 6-1, 6-1.

Simona Halep va avea două şanse mâine de a practica un joc care să îl convingă şi pe Cristian Tudor Popescu. Sportiva de pe locul 2 mondial va juca întâi în proba de simplu, iar apoi şi în cea de dublu. La Praga, ea face pereche cu favorita locală, Barbora Strycova. Halep şi Strycova le vor avea ca adversare pe rusoaicele Kudermetova şi Pavlyuchenkova.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI