Câți bani a câștigat Simona Halep pentru victoria de la WTA Praga. Suma care pare ridicolă pentru averea româncei

Câți bani a câștigat Simona Halep pentru victoria de la WTA Praga. Suma care pare ridicolă pentru averea româncei
Simona Halep a luat doar 3150 de dolari pentru victoria cu Polona Hercog.

Simona Halep s-a calificat în turul 2 la WTA Praga, după ce a învins-o pe Polona Hercog, scor 6-1, 1-6, 7-6 (3), la capătul unui meci maraton. A fost o victorie care vine după şase luni de pauză, dar şi după şase mingi ratate. O combinaţie care a contribuit cu siguranţă la creşterea moralului jucătoarei de pe locul 2 mondial. Dacă este un capitol la care victoria cu Hercog nu a contribuit prea mult, este cel financiar. Calificarea în turul 2 la Praga nu schimbă prea mult bilanţul contabil din contul celei mai bogate sportive din România.

Simona Halep, puţin peste 3.000 de dolari pentru succesul cu Polona Hercog. Dacă va câştiga turneul va lua 25.000 de dolari

Pentru calificarea în turul 2 la Praga, Simona Halep şi-a asigurat un cec în valoare de 3.150 de dolari. O sumă ridicolă dacă ţinem cont că vorbim despre o sportivă care se apropie de 40 milioane dolari câştigaţi din tenis. Dar trebuie să ţinem cont că turneul de la Praga este unul de categorie International, printre cele mai puţin importante din WTA. În trecut, Simona Halep sărea de cele mai multe ori acest tip de turnee din calendar.

Dar cu siguranţă înscrierea la Praga nu a avut nicio legătură cu partea financiară. Ci doar cu dorinţa Simonei Halep de a se bucura din nou de tenis. Premiile la competiţia din Cehia au scăzut şi din cauza pandemiei de coronavirus. Nu se mai vând bilete, deci fondurile sunt serios diminuate. Dar pentru calificarea în turul 2, nici anul trecut nu se oferea vreo avere. Ci doar cu 160 de dolari în plus faţă de cât a încasat Simona Halep.

În cazul în care va obţine titlul la Praga, Simona Halep va lua un cec ceva mai consistent. De 25.000 de dolari. Chiar dacă va fi cu siguranţă cea mai mică sumă pe care o încasează Halep pentru un turneu câştigat în întreaga carieră. Inclusiv competiţia de la Praga a oferit un premiu mult mai mare anul trecut. 43.000 de dolari a încasat câştigătoarea din 2019, Jil Teichmann.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI