CTP nu s-a mai putut abține. Ce a spus despre Emma Răducanu și originile ei românești

CTP nu s-a mai putut abține. Ce a spus despre Emma Răducanu și originile ei românești
Ce a spus CTP despre originile românești ale Emmei Răducanu?

CTP a comentat originile românești ale Emmei Răducanu. Ce a spus celebrul gazetar despre originile câștigătoarei de la US Open 2021? Mulți dintre fanii români ai tinerei sportive s-au revoltat.

CTP, despre originile românești ale Emmei Răducanu

Cristian Tudor Popescu a comentat victoria extraordinară a Emmei Răducanu de la US Open. Gazetarul a spus că românii ar trebui să o iubească pe tânără pentru felul în care joacă și reușita spectaculoasă a acesteia, nu pentru faptul că este româncă. Amintim că Emma a adus în prim-plan o serie de recorduri în cadrul turneului american la care nimeni nu s-ar fi gândit.

Mulți dintre românii care au rămas șocați de modul în care a jucat au făcut diverse alăturări cu mari nume de la noi precum Gică Hagi sau Simona Halep. Jurnalistul a mai subliniat și că dacă nu se năștea în Canada și nu trăia în Anglia lucrurile erau puțin probabile să se fi întâmplat așa în România pentru că întreg scenariul ar fi fost altul.

„Să nu mai facem astfel de apropieri, cu Hagi, cu Simona Halep și cu Emma Răducanu. Sigur că da, o iubim, dar haideți s-o iubim pentru ce joacă, pentru cum este ea ca om. Și este extraordinară! Nu pentru faptul că e româncă, că nu e!

Tatăl ei este român. Atât. Să vă spun ceva care n-o să vă placă, dacă nu se năștea în Canada și nu trăia în Anglia, ci lucrurile astea se întâmplau în România era foarte puțin probabil ca Emma Răducanu să fie unde este astăzi, să ridice trofeul de la US Open„, a detaliat CTP la Digi 24.

„Ar trebui să ne dezobișnuim de obiceiul ăsta”

Cel din urmă a subliniat că ‘accidente fericite precum Simona Halep se întâmplă foarte rar’, ulterior a revenit la români cărora le-a spus că nu are niciun rost să o iubească pentru că este parte din poporul nostru.

Acesta a declarat și că nu contează ce naționalitate are o jucătoare pentru că în cazul Emmei detaliile sunt diverse: „Nici n-are rost să ne mai gândim. Sunt vreo șase țări, România, China, Filipine, Ecuador, Canada, Marea Britanie, toate la un loc.”

CTP a mărturisit că ar fi cazul ca mulți dintre români să se dezobișnuiască de obiceiul acesta pentru că victoria tinerei e meritul său și nu are nicio treabă cu România.

„Nu mai are rost în ziua de azi să iubești pe cineva, să-ți placă de cineva foarte mult pentru că «e de-al nostru». Nu, îți place pentru că joacă extraordinar, pentru că e un om extraordinar.

Nu înseamnă că trebuie să îmi placă o jucătoare cu nume românesc mai mult decât o alta. Ar trebui să ne dezobișnuim de obiceiul ăsta, să nu ne mai amăgim. E o amăgire asta, «o româncă de-a noastră a câștigat, extraordinar». Este victoria ei, e meritul ei și n-are nicio treabă cu noi”
Cristian Tudor Popescu

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI