CTP explodează după respingerea României în Spațiul Schengen. Secretul din spatele loviturii date de Austria: ”E singura justificare”

CTP explodează după respingerea României în Spațiul Schengen. Secretul din spatele loviturii date de Austria: ”E singura justificare
CTP, cunoscut gazetar roman Sursă foto: RomaniaTV

Refuzul Austriei privind aderarea României la Spațiul Schengen a dezamăgit toate statele Uniunii Europene, care au condamnat această decizie nebazată pe argumente solide. Unul dintre cei mai cunoscuți analiști politici din România, CTP, a explicat cum vede această umilință la care a fost supusă România.

„Austria a respins România bazându-se pe nimic”

Gazetarul CTP nu este singurul care condamnă dur atitudinea Austriei de neînțeles, privind aderarea României la Spațiul Schengen. Deși nu au existat motive concrete pentru acest refuz, țara noastră a ratat din nou șansa unor granițe libere spre piața comună europeană, fiind privată de drepturi egale de care beneficiază statele UE.

Astfel CTP se dezbracă de orice reținere și își susține punctul de vedere privind nedreptatea care s-a produs ieri, după ce Austria ne-a condamnat țara pentru a-și îndeplini, cel mai probbail, niște ambiții sau pentru a-I face pe plac altei puteri din Europa, precum Rusia. Jurnalistul susține că singura justificare a Austriei este că „așa au vrut cei puternici”, părere împărtășită și de politicieni și persoane publice.

„România nu este ţinută în afara Schengen pe baza unui argument cât de cât justificat, cu dovezi. Am auzit şi asta – trebuie să vedem de ce Austria a votat aşa şi să ne înţelegem cu ei, o fi cu gazul, cu nu ştiu ce mai au ei în cap. Nu, România şi-a făcut datoria pentru a intra, iar Austria în modul cele mai arbitrar şi agresiv a respins România bazându-se pe nimic.

E vorba de aşa vrem noi, e singura justificare. Plus minciunile în legătură cu care poate România ar trebui să întreprindă ceva. Că firmele austriece sunt presate fără să prezintă nicio dovadă, nişte vibraţii ale aerului”, a spus CTP.

Austria a dat o lovitură de stat Uniunii Europene

CTP susține că această decizie a Austriei nu este o lovitură doar pentru România, ci pentru întreaga Uniune Europeană, făcând și un singur stat fericit, pe Rusia. Mai mult, acesta ar putea fi considerat cadoul de Crăciun pentru Vladimir Putin, comentează jurnalistul.

„România nu are a mai rezolva vreo problemă în acest moment. Problema neintrării României este problema UE în acest moment şi ce a făcut Austria reprezintă o lovitură de stat dată UE. A fost o atitudine de imperiu, de dicatură faţă de nişte fiinţe umane considerate inferioare. Binenţeles că în momentul de faţă Putin mulţumeşte pentru cadoul de sărbători”, a spus CTP, pentru stirileprotv.ro.

Ce se află în spatele veto-ului din partea Austriei dat României pentru Schengen

În continuare, CTP consideră că această decizie finală neașteptată din partea Austriei întrunește planul Rusiei prinvind haosul pe care și-l dorește în Europa, pornind de la instabilitate, crize politice și economice, schimbări de guverne și până la răzbunarea față de state considerate inferioare. CTP concluzionează că argumentele Austriei nu sunt adevărate, iar decizia este fără îndoială una bazată strict pe interese electorale.

„Politica este ca un joc de șah, în spatele fiecărei mișcări se ascund enorm de multe calcule. Nu aveau cum să cedeze austriecii, asta pentru că liderii austrieci s-ar fi compromis definitiv. Ne întrebăm, dincolo de interesele electorale pe termen îngust ale Austriei, au existat și alte interese? De exemplu, de a destabiliza țări din estul Europei, din apropierea zonei de război cu Rusia?

Eu cred că da. Nu cred că cancelarul austriac și ministrul de interne sunt agenții Rusiei, dar cred că într-un fel sau altul ideile acestea le-au fost sugerate din această direcție, pentru că totuși abia în urmă cu trei săptămâni au pus pe tapet problema migrației prin România și Bulgaria, în condițiile în care toate datele arată că această migrație nu există, că trece prin țara care tocmai a fost acceptată.

Toate aceste lucruri vor fi în mare măsură decontate de cei care se află la guvernare. În ceea ce priveşte imaginea sprijinul public, președintele și guvernarea, dar în interiorul guvernării vedem deja că se rup rândurile. Asta riscă să pună în discuție soliditatea Guvernului, adică exact ceea ce și-ar dori Rusia pentru această zonă. Instabilitate, crize politice, crize economice, schimbări de guvern”, a mai adăugat gazetarul.

 

Urmăriți Playtech.ro și pe