09 dec. 2022 | 14:42

CTP explodează după respingerea României în Spațiul Schengen. Secretul din spatele loviturii date de Austria: ”E singura justificare”

News
CTP explodează după respingerea României în Spațiul Schengen. Secretul din spatele loviturii date de Austria: ”E singura justificare
CTP, cunoscut gazetar roman Sursă foto: RomaniaTV

Refuzul Austriei privind aderarea României la Spațiul Schengen a dezamăgit toate statele Uniunii Europene, care au condamnat această decizie nebazată pe argumente solide. Unul dintre cei mai cunoscuți analiști politici din România, CTP, a explicat cum vede această umilință la care a fost supusă România.

„Austria a respins România bazându-se pe nimic”

Gazetarul CTP nu este singurul care condamnă dur atitudinea Austriei de neînțeles, privind aderarea României la Spațiul Schengen. Deși nu au existat motive concrete pentru acest refuz, țara noastră a ratat din nou șansa unor granițe libere spre piața comună europeană, fiind privată de drepturi egale de care beneficiază statele UE.

Astfel CTP se dezbracă de orice reținere și își susține punctul de vedere privind nedreptatea care s-a produs ieri, după ce Austria ne-a condamnat țara pentru a-și îndeplini, cel mai probbail, niște ambiții sau pentru a-I face pe plac altei puteri din Europa, precum Rusia. Jurnalistul susține că singura justificare a Austriei este că „așa au vrut cei puternici”, părere împărtășită și de politicieni și persoane publice.

„România nu este ţinută în afara Schengen pe baza unui argument cât de cât justificat, cu dovezi. Am auzit şi asta – trebuie să vedem de ce Austria a votat aşa şi să ne înţelegem cu ei, o fi cu gazul, cu nu ştiu ce mai au ei în cap. Nu, România şi-a făcut datoria pentru a intra, iar Austria în modul cele mai arbitrar şi agresiv a respins România bazându-se pe nimic.

E vorba de aşa vrem noi, e singura justificare. Plus minciunile în legătură cu care poate România ar trebui să întreprindă ceva. Că firmele austriece sunt presate fără să prezintă nicio dovadă, nişte vibraţii ale aerului”, a spus CTP.

Austria a dat o lovitură de stat Uniunii Europene

CTP susține că această decizie a Austriei nu este o lovitură doar pentru România, ci pentru întreaga Uniune Europeană, făcând și un singur stat fericit, pe Rusia. Mai mult, acesta ar putea fi considerat cadoul de Crăciun pentru Vladimir Putin, comentează jurnalistul.

„România nu are a mai rezolva vreo problemă în acest moment. Problema neintrării României este problema UE în acest moment şi ce a făcut Austria reprezintă o lovitură de stat dată UE. A fost o atitudine de imperiu, de dicatură faţă de nişte fiinţe umane considerate inferioare. Binenţeles că în momentul de faţă Putin mulţumeşte pentru cadoul de sărbători”, a spus CTP, pentru stirileprotv.ro.

Ce se află în spatele veto-ului din partea Austriei dat României pentru Schengen

În continuare, CTP consideră că această decizie finală neașteptată din partea Austriei întrunește planul Rusiei prinvind haosul pe care și-l dorește în Europa, pornind de la instabilitate, crize politice și economice, schimbări de guverne și până la răzbunarea față de state considerate inferioare. CTP concluzionează că argumentele Austriei nu sunt adevărate, iar decizia este fără îndoială una bazată strict pe interese electorale.

„Politica este ca un joc de șah, în spatele fiecărei mișcări se ascund enorm de multe calcule. Nu aveau cum să cedeze austriecii, asta pentru că liderii austrieci s-ar fi compromis definitiv. Ne întrebăm, dincolo de interesele electorale pe termen îngust ale Austriei, au existat și alte interese? De exemplu, de a destabiliza țări din estul Europei, din apropierea zonei de război cu Rusia?

Eu cred că da. Nu cred că cancelarul austriac și ministrul de interne sunt agenții Rusiei, dar cred că într-un fel sau altul ideile acestea le-au fost sugerate din această direcție, pentru că totuși abia în urmă cu trei săptămâni au pus pe tapet problema migrației prin România și Bulgaria, în condițiile în care toate datele arată că această migrație nu există, că trece prin țara care tocmai a fost acceptată.

Toate aceste lucruri vor fi în mare măsură decontate de cei care se află la guvernare. În ceea ce priveşte imaginea sprijinul public, președintele și guvernarea, dar în interiorul guvernării vedem deja că se rup rândurile. Asta riscă să pună în discuție soliditatea Guvernului, adică exact ceea ce și-ar dori Rusia pentru această zonă. Instabilitate, crize politice, crize economice, schimbări de guvern”, a mai adăugat gazetarul.

 

PlaySport
Cele mai FIERBINȚI 40 de IMAGINI în care a apărut vreodată KIM KARDASHIAN! Îți TAIE RESPIRAȚIA
Ego.ro
Imaginile indecente cu Elena Udrea au ajuns pe internet! Doar iubitul o vede așa FOTO
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj FOTO
Digi24
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și nu mai vor să plece
Cancan.ro
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Stirile PROTV
Tentativă de asasinare a lui Zelenski. Presupusul criminal, un polonez, s-a oferit să ajute serviciile speciale ruse
Romania TV
Bomba bombelor în showbiz! Imagini cu amanta secretă a lui Alexandru Ciucu, a ţinut-o la secret 10 ani. Este celebră!
Capital.ro
Românii, OBLIGAŢI să dea bani. Va fi lege în 2025: Au de unde
EVZ.ro
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
Adevarul
Ce trebuie să facem cu molozul și alte deșeuri din construcții. Depozitarea ilegală poate aduce sancțiuni uriașe
BZI.ro
Cât costă să petreci 1 Mai în complexul Andreei Esca! Vilele luxoase sunt în Valea Zânelor
Spynews.ro
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
După această imagine, a urmat un DEZASTRU! Finalul depășește orice imaginație FOTO
Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Transformarea fizică a Serenei Williams. Cum arată acum și ce spune legendara sportivă despre corpul ei
Digisport.ro
O româncă trage un semnal de alarmă: „Nu mai e de trăit în Italia”. Ce fenomen periculos a observat
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Semnele care prevestesc sfârșitul. Când moartea se apropie
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
Capital.ro
Data de la care România nu va mai beneficia de bani din PNRR | Decizia miniştrilor UE
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
OALA de 100 de ZILE care face ravagii în Europa. Îți poate rupe COASTELE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro