Mircea Badea scoate flăcări pe nas după refuzul Austriei privind aderarea României în Spațiul Schengen. Ce a putut spune în timpul emisiunii sale, în direct la TV

Mircea Badea scoate flăcări pe nas după refuzul Austriei privind aderarea României în Spațiul Schengen. Ce a putut spune în timpul emisiunii sale, în direct la TV
Mircea Badea, prezentator „În Gura Presei"

Anunțul făcut, marți, de cancelarul austriac, Karl Nehammer, a zguduit puternic toate speranțele României de a adera la Spațiul Schengen, după ce acesta a anunțat că Austria nu este de acord cu acest lucru. În cursul zilei de miercuri, ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner a reafirmat la un post public de radio, decizia finală a țării sale de a se opune prin veto aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, invocând motivul creșterii migrației ilegale în acest an. În cadrul emisiunii sale, Mircea Badea a răbufnit după anunțul oficial al Austriei, explicând ce ar însemna acest refuz în termeni neoficiali.

Mircea Badea, revoltat la maximum pe austrieci

Cunoscutul și simpaticul om de presă, Mircea Badea, nu a bătut niciodată în retragere atunci când a fost nevoie să recunoască în mod realist punctele slabe ale României și ale guvernării existente. În multe situații, este posibil să fi fost acuzat pentru lipsa sa de spirit naționalist, însă acesta și-a asumat consecințele declarațiilor sale.

În contextul discuțiilor pe baza aderării României la Spațiul Schengen, prezentatorul emisiunii „În Gura Presei”, a devenit extrem de critic la adresa Austriei, care s-a ambiționat să se diferențieze de restul statelor cu un posibil vot contra extinderii Spațiului Schengen cu România și Bulgaria.

Astfel, Mircea Badea a explicat care ar putea fi adevăratul motiv pentru care țara noastră este refuzată să adere într-o zonă care i-ar asigura ascensiunea către civilizație. Jurnalistul susține că acest refuz este, mai degrabă, o dovadă a ambiției unui „șmecher” care vrea să-și dovedească puterea în fața tuturor.

Acesta a abordat un subiect sensibil din trecut, mai exact, a vorbit despre Uniunea Europeană guvernată de două viteze, de cea a șmecherilor și de cea a tăntălăilor, România regăsindu-se în cea de-a doua categorie.

Potrivit lui Mircea Badea, pe lângă eșecul de a nu intra în Spațiul Schengen, țara noastră riscă să fie trasă în jos de acest statut care continuă să genereze dezavantaje.

„Va rămâne ideea că totuși, în cele din urmă, în așa-zisa lume civilizată de pe bătrânul continent contează până la urmă bunul plac al unuia șmecher.

Că în Uniunea Europeană, că de-aia era Uniunea Europeană cu două viteze. Țineți minte? Adică unii sunt tari, șmecheri. Unii sunt mai tăntălăi şi mai fraieri, cum suntem noi. Din motive până la urmă corecte, că suntem mai fraieri şi mai tăntălăi.

Degeaba vor 20 de state din Uniunea Europeană, ăsta nu vrea el și gata. Şi rămâne ca el (cancelarul Austriei, Karl Nehammer – n.red.). Deci, mult mai rău decât neintrarea pur și simplu a României în Schengen este ideea care va rămâne. Va rămâne și va săpa alături de multe alte lucruri.

Da, dar regulile trebuie să se aplice că așa …de ce a făcut Putin ce-a făcut, că el a crezut că-i șmecher? D-aia nu e Putin în lumea civilizată, pentru că el a făcut ce a vrut el”, a comentat Mircea Badea, miercuri seară, la Antena 3 CNN.

Prezentatorul și-a exprimat dezamăgirea privind nerespectarea legii la nivel internațional, punând sub semnul întrebării posibila legătură dintre neaderarea României la Spațiul Schengen cu intervenția lui Vladimir Putin.

„Foarte rea ideea că în Uniunea Europeană, în cele din urmă, nu contează regulile, care sunt până la urmă, definiția civilizației, regulile unanim acceptate, ci contează bunul plac al unuia șmecher.
Şi mai rău de atât ar fi ca pe bune noi să nu intrăm în Shengen, pentru că Putin nu vrea”, a adăugat Mircea Badea.

Urmăriți Playtech.ro și pe