Cristian Tudor Popescu, despre faptul Austria nu vrea România în Schengen: „O lovitură de stat împotriva Uniunii Europene”

Cristian Tudor Popescu, despre faptul Austria nu vrea România în Schengen: „O lovitură de stat împotriva Uniunii Europene”
Cristian Tudor Popescu, despre faptul Austria nu vrea România în Schengen. Ce a spus gazetarul despre atitudinea Vienei.

Cristian Tudor Popescu, despre faptul Austria nu vrea România în Schengen. Cunoscutul gazetar, în vârstă de 66 de ani, este de părere că declarațiile făcute de cancelarul de la Viena, Karl Nehammer, miercuri seară, 7 decembrie, reprezintă o „lovitură de stat împotriva Uniunii Europene”. Jurnalistul a reacționat public, după mesajul politicianului.

Cristian Tudor Popescu, despre faptul Austria nu vrea România în Schengen

Reacția clară a lui CTP, după ce cancelarul Austriei a propus ca discuțiile privind aderarea României la spațiul Schengen să fie amânate. Politicianul a propus reluarea lor abia în primăvara lui 2023. Karl Nehammer a solicitat, la finalul unei ședințe cu delegația PPE, ca în cazul țării noastre și a Bulgariei să se organizeze un nou calendar cu prevederi ce trebuie îndeplinite pentru a intra în blocul amintit.

Cancelarul de la Viena și-a explicat poziția invocând fenomenul migrației ilegale. Datele furnizate de Viena nu sunt aceleași cu cele înaintate de către reprezentanții Agenției europene pentru protecția frontierelor, Frontex. Acestea din urmă arată că migranții ilegali care se stabilesc în Austria nu urmează rute prin țara noastră. Mai degrabă, le evită.

CTP consideră atitudinea Vienei față de București o lovitură de stat împotriva UE. Austria aduce pe masă tot felul de motive pentru a bloca demersul de integrare a României în blocul comunitar amintit. Acțiunile actuale ale Vienei înseamnă, de asemenea, o jignire directă și o desconsiderare a țării noastre, este de părere cunoscutul gazetar.

„Să ne amintim că Hitler a fost austriac?”, s-a întrebat jurnalistul Cristian Tudor Popescu, în cel mai recent mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

„Să ne amintim că Hitler a fost austriac?”

„Comportamentul de Sturmbannführer SS al lui Nehammer, cel care, cu o privire sticloasă, mitraliind cu minciuni și absurdități încremenitoare, calcă România în picioare pentru că poate, este un mesaj de susținere pentru neonaziștii Reichsbürger. Care tocmai au încercat o lovitură de stat cu asasinate plănuite și ocuparea Parlamentului în Germania. Și pentru întreaga extremă dreaptă xenofobă, anti UE, antidemocrație, pro Putin din Europa. Și un omagiu adus lui Jörg Haider, nazistul care, în urmă cu câțiva ani, a ajuns cu partidul său la guvernare, Austria suportând sancțiuni UE pentru asta.

Să ne amintim că Hitler a fost austriac?

Consecințele pentru unitatea europeană încep deja să apară. Bulgaria anunță că, dacă nu va fi primită, va boicota toate hotărârile pe care UE le va lua de acum înainte în problema migranților…”, a notat gazetarul CTP.

Anterior, jurnalistul a explicat că datele invocate de Viena sunt de domeniul absurdului. Fenomenul migrației ilegale nu reprezintă o justificare pentru împiedicarea aderării României la Schengen. Țara noastră nu are graniță cu Austria. Dincolo de acest aspect, Bucureștiul nu poate fi vinovat pentru cei câțiva zeci de mii de migranți ilegali din Austria, potrivit lui CTP.

Urmăriți Playtech.ro și pe