CTP, contră de milioane la adresa lui Ludovic Orban. Cu cine a îndrăznit să îl compare

Cristian Tudor Popescu îl vede Orban dispus să stea până dimineaţă cu jurnaliştii

În aceste zile jurnalistul Cristian Tudor Popescu are treabă, până peste cap. De la comentariile pe marginea scandalului Colțescu și până la recenta nominalizare a lui Florin Cîțu ca premier, jurnalistul comentează. Se știe faptul că jurnalistul nu a avut niciodată cuvinte de laudă la adresa lui Ludovic Orban. Astfel că, nu se dezminte nici de data asta.

Cristian Tudor Popescu îl vede Orban dispus să stea până dimineaţă cu jurnaliştii

Aseară, într-o scurtă coferință de presă PNL a surprins, din nou. A surprins prin cea de a doua nominalizare a lui Florin Cîțu la funcția de Prim-Ministru. Clasa politică nou construită, după alegerile parlamentare, aștepta o cu totul altă nominalizare, având în vedere numele vehiculate.

Dar nu, în ședința Biroului Politic PNL, s-a tras la sorți, pe bilețele. S-a stabilit numele celui ce ar putea prelua funcția lui Ludovic Orban și a interimarului Nicolae Ciucă. Cum era e așteptat, jurnaliștii și analiștii politici au reacționat, iar Cristian Tudor Popescu a fost printre primii.

Dacă la adresa lui Cîțu, a avut un comentariu calm, liniștit, folosind cuvinte de laudă, la adresa fostului premier, Ludovic Orban, jurnalistul Cristian Tudor Popescu s-a dezlănțuit.

”În ce-l priveşte pe domnul Orban – după ce domnul Cîţu a trecut dincolo de uşă spunând scurt ce a avut de spus, ca un profesionist – era dispus să stea până dimineaţă cu jurnaliştii, pentru a transmite semnalul „Tot eu sunt şeful!”.

Aţi văzut cum dădea foarte galant, generos informaţii din interior?, „cum am scris noi fiecare pe o hârtie numele lui Cîţu” şi „aşa ne-a spus preşedintele să facem”, a declarat jurnalistul.

”Îl punem de formă pe domnul Cîţu, dar tot eu sunt”

Poate mai surprinzător ca niciodată a fost discursul lui Cristian Tudor Popescu la adresa actualului ministru de la finanțe, Florin Cîțu, pe care l-a lăudat pentru discursul scurt. L-a lăudat și pentru profesionalismul său. În schimb, într-o analiză amănunțită a celor declarate de Orban, jurnalistul a emis o ipoteză.

Iar opinia sa s-ar putea să nu fie prea departe de adevăr. Stimatul jurnalist a emis ipoteza că, în fapt, Cîțu este doar un paravan, iar adevăratul conducător de drept al viitorului Guvern PNL, este același Ludovic Orban. Pe principiul liderului de la Kremlin de acum câțiva ani.

”(…) Că el îşi dă demisia din funcţia de premier, nu pentru greşelile pe care le-a făcut – unele dintre ele strigătoare la cer. Nu, îşi dă demisia ca să ne arate că nu se cramponează de scaun. Dar n-a spus de care scaun. Aşa că acum vrea să se scaunoporteze la Camera Deputaţilor. Deci nu vrea să se cramponeze de scaunul de premier, în schimb acum se agaţă de scaunul de la Camera Deputaţilor. Domnul Orban vrea să fie pe post de Dragnea, cu Cîţu pe post de Dăncilă.

Speră ca în continuare să transmită semnalul că el este de fapt eminenţa cenuşie în continuare, el este conducătorul, şi că domnul Cîţu a fost pus premier cum a mai fost pus, dacă vă amintiţi atunci, pentru foarte scurtă vreme, cu acelaşi mesaj. „Îl punem de formă pe domnul Cîţu, dar tot eu sunt. „Am făcut această mişcare să-mi dau demisia, pentru că trebuia să dau un os de ros”, „să dau impresia că s-a sacrificat cineva, eu sunt eroul”, „dar de fapt tot eu rămân şeful”, a mai declarat Cristian Tudor Popescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI