Ce se întâmplă cu Ludovic Orban după decizia de ieri. Primește o nouă lovitură

Ce se întâmplă cu Ludovic Orban după decizia de ieri. Primește o nouă lovitură
Altă lovitură pentru Ludovic Orban după decizia de ieri

Marți, Ion Cristoiu a vorbit despre schimbările din interiorul PNL după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Potrivit jurnalistului, demisia lui Ludovic Orban de la șefia Guvernului va declanșa bătălii interne pentru șefia PNL.

Ce se întâmplă cu Ludovic Orban după decizia de ieri

Potrivit publicistului, schimbările rapide care au avut loc pe scena politică după alegerile din 6 decembrie și care au dus la demisia premierului Ludovic Orban, vor declanșa o serie de bătălii interne pentru șefia PNL.

”Ca să înțelegem ce se întâmplă începând de aseară trebuie să ne întoarcem la perioada de până la alegeri. Luni întregi președintele nu a acceptat nicio schimbare în atelajul puterii: nu a schimbat niciun ministru, deși aveau probleme, și-a proclamat mereu încrederea faţă de Ludovic Orban. A fost o politică, o strategie de păstrare a status quo-ului, o strategie ce pleacă de la un adevăr: când umbli la un atelaj, la o mașinărie a puterii s-ar putea să provoci o serie de lucruri pe care nu le poți controla.

Începând de aseară, Klaus Iohannis a renunțat la această strategie și a început să umble deja la mașinărie, presupunând că puterea e o mașinărie. Acest proces este de o sută de ori mai periculos decât alegerile pentru Klaus Iohannis, pentru că păstrarea echipei, a status quo-ului cu orice preț te ferește de imprevizibil. Când declanșezi acest proces de modificare a status quo-ului este practic imposibil, și dacă ești Nicolae Ceaușescu, să ții lucrurile sub control, pentru că ai de-a face cu oameni”, a declarat Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu, despre demisia lui Ludovic Orban din fruntea Guvernului

Jurnalistul este de părere că demisia premierului Ludovic Orban din fruntea Guvernului a fost forțată. Mai mult, aceasta va declanșa o bătălie pentru șefia PNL între grupările din partid, existând două variante pentru a preveni situația din epoca Dragnea, când liderul PSD nu deținea și funcția de premier.

De asemenea, Ion Cristoiu crede că și la conducerea PNL va avea loc o schimbare, iar cel care va veni în locul lui Ludovic Orban trebuie să fie mediocru în raport cu președintele Klaus Iohannis.

”Se va declanșa o schimbare și în PNL și, după părerea mea, nu va veni o personalitate. Trebuie să fie cineva care să stea în umbra lui Klaus Iohannis din punct de vedere public. Nu poate fi decât Raluca Turcan. În niciun caz Rareș Bogdan, că e o personalitate și Klaus Iohannis se teme de el”, a adăugat Ion Cristoiu, potrivit Antena 3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI