18 dec. 2020 | 22:55

CTP a văzut umilința supremă: Ce a făcut Ludovic Orban, de fapt, după ce Cîțu a fost numit premier

Știri generale
CTP a văzut umilința supremă: Ce a făcut Ludovic Orban, de fapt, după ce Cîțu a fost numit premier
Cristian Tudor Popescu a văzut umilința supremă

La finalul negocierilor din coaliția PNL, USR-PLUS și UDMR, cele trei partide politice au anunțat că numele premierului propus este cel al lui Florin Cîțu. Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat rezultatul.

Ce a făcut Ludovic Orban, de fapt, după ce Cîțu a fost numit premier

Vineri seară, după negocierile dintre cele trei formațiuni politice, Ludovic Orban a anunțat că Florin Cîțu va fi premierul propus de coaliția PNL, USR-PLUS și UDMR.

La Digi24, Cristian Tudor Popescu a comentat aceste declarații. Gazetarul este de părere că Florin Cîțu va fi putea fi orice numai prim-ministru nu, făcând aluzie la cum a pufnit în râs  în momentul în care Ludovic Orban i-a dat cuvântul folosind apelativul ”domnu premier”.

”Ceea ce rețin din sceneta ce ne-a fost prezentată astă-seară, în principal de către domnul Ludovic Orban, este râsul amar în care a pufnit, în mască, domnul Florin Cîțu, atunci când domnul Ludovic Orban i-a dat cuvântul, la coada cozilor, cu apelativul ”domnu’ premier”.

Adică nu s-a mai obosit să pună măcar ”L”-ul la „domnuL”. După cum arată lucrurile în acest moment, domnul Cîțu va fi orice, dar nu premier. Fiind ministru de Finanțe până acum, domnul Cîțu avea un rol important în Guvern”, a spus CTP la Digi24.

Cum va conduce Florin Cîțu în calitate de premier

De asemenea, Cristian Tudor Popescu spune că noul Guvern va fi unul tricolor, iar fiecare bucată va fi administrată de respectivul partid din coaliție. Așadar, jurnalistul nu vede cum va putea conduce Florin Câțu în calitate de premier.

Potrivit lui CTP, Florin Cîțu nu o să-i poată conduce pe miniștrii de la PNL deoarece ”performerul” negocierilor este Ludovic Orban, care a reușit să-și păstreze puterea politică chiar dacă a pierdut alegerile.

”Acum este premier, cu numele, și nu văd ce va conduce în calitate de premier, domnul Cîțu. Evident, așa cum spuneam la ultima noastră întâlnire, acesta va fi un guvern tricolor, un guvern în care fiecare bucată va fi administrată de respectivul partid. Ce să caute domnul Cîțu peste miniștrii de la USR-PLUS, ce să caute peste cei de la UDMR? Ce să caute peste miniștrii PNL?

Domnul Cîțu o să le dea ordine, o să-i poată eventual schimba, remania pe miniștrii de la PNL? Nici vorbă. Pentru că performerul acestor negocieri este domnul Ludovic Orban, care a reușit să piardă alegerile și să-și mențină în schimb intactă, dacă nu mai mare, puterea politică”, a mai adăugat gazetarul.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Cum arată adidașii Balenciaga cu care Delia face furori pe internet. Costă o avere! / FOTO
Unica.ro
Florin Piersic, viață amoroasă tumultoasă. Câte femei a iubit marele actor
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Armata Română a mobilizat soldații. Decizia luată de MApN
Capital.ro
Alimentele care ne atacă puternic sistemul imunitar: ”Trebuie consumate cât mai rar!”
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
Șeful Casei de PENSII, ANUNȚ despre PENSII. Se FACE și a DOUA recalculare. VIN PRIMELE decizii
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro