Cristian Tudor Popescu o critică pe Simona Halep. „Nu a jucat bine, uitați câte duble greșeli a făcut”

Cristian Tudor Popescu o critică pe Simona Halep. „Nu a jucat bine, uitați câte duble greșeli a făcut”
Cristian Tudor Popescu a criticat-o pe Simona Halep, după turneul de la Toronto. Gazetarul a spus ce l-a nemulțumit

Cristian Tudor Popescu nu este mulțumit de Simona Halep nici după succesul de la Toronto. Gazetarul a făcut o analiză a prestației jucătoarei din România și a subliniat unde a văzut probleme. A remarcat, totuși, și anumite lucruri bune despre care a spus că i se datorează antrenorului Patrick Mouratoglou.

Cristian Tudor Popescu o critică pe Simona Halep

Cristian Tudor Popescu o critică pe Simona Halep și după un succes. Jucătoarea din România a câștigat turneul de la Toronto și a urcat de pe locul 15 pe 6 WTA, dar gazetarul a subliniat, din nou, care sunt punctele slabe și unde mai are nevoie să lucreze.

„E o victorie importantă, pentru că Simona nu a jucat foarte bine. Pentru marii campioni, meciurile și turneele pe care le câștigă fără să joace la nivelul maxim au un efect de obicei benefic. În toate meciurile, jocul ei din câmp se apropie de maxim, ia inițiativa, nu așteaptă greșeala adversarei.

Pe lângă jocul din teren care merge bine, serviciul nu merge bine. A reușit printr-o condiție fizică foarte bună. Uitați câte duble greșeli a făcut în meciul cu Gauff, 8. Aseară se apropiau tot așa, de 7-8. Asta poate să destabilizeze jucătorul grav, pentru că sunt puncte date adversarului gratis”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Pro Arena.

Există totuși și unele aspecte pozitive, iar jurnalistul este convins că se vede „mâna” antrenorului Patrick Mouratoglou.

„Simona a dat dovadă de o soliditate fizică excepțională. Asta se datorează lui Mouratoglou. Acest turneu, tocmai pentru că Simona l-a câștigat fără să joace la parametrii normali, este un semn bun pentru Cincinnati și US Open”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Pro Arena.

Cristian Tudor Popescu, analiză dură după victoriile înregistrate de Simona Halep

Cristian Tudor Popescu a văzut că jocul lui Halep este în schimbare și îi transmite că la 30 de ani nu mai este indicat să se implice în schimburi lungi și obositoare.

„Jocul Simonei e de inițiativă, în care își asumă schimbul, schimbă prima direcția. Genul ăsta de joc l-a mai avut în 2018, când a avut maximul ei din carieră. A făcut finală la Australian Open și a câștigat la Roland Garros. Simona are nevoie de acest joc.

Acum se duce după toate mingiile și face recuperări ca în vremurile bune. A reușit după 6 luni cu Mouratoglou. Avea câteva meciuri bune în iarnă, apoi revenea la acest joc blocat.

De un an tot aștept să facă acest joc de inițiativă. Are 30 de ani și nu e bine să mai joace cu schimburi lungi. Așa ceva nu mai merge acum. Pentru jocul acesta a fost nevoie de 6 luni”, mai spus CTP, conform sursei menționate.

Nu este prima oară când CTP o pune la punct pe jucătoarea din România. Acum câteva zile a vorbit despre faptul că Halep ar trebui să fie pe teren „mută ca o lebădă”.

Simona Halep va juca la Cincinnati, iar apoi va participa la US Open, turneu care începe pe 29 august.